Biocanteens

La Xarxa de Transferència BioCanteens tracta de garantir la distribució de menjars escolars sostenibles com a palanca clau per al desenvolupament d'un enfocament agroalimentari local integrat, que protegeixi tant la salut dels ciutadans com el medi ambient.

 

Aquesta xarxa està formada per 4 ciutats pertanyents països membres de la Unió Europea: Moauns-Sartoux (França), Liège (Bèlgica), Wroclaw (Polònia) i Gavà (Espanya), les quals han estat divuit mesos treballant per tal d'accelerar la transició cap a una alimentació més sostenible i saludable a les escoles.

 

Objectiu principal:

Transferir les bones pràctiques de Mouans-Sartoux en l'àmbit de la restauració escolar col·lectiva a altres ciutats altament compromeses de tota Europa, entre elles Gavà.

 

Objectius especifics:

  • Compra d'aliments: treballar en la contractació pública per a incloure més productes alimentosos ecològics i locals i, per tant, fer costat als agricultors locals i assegurar la qualitat dels aliments.
  • Producció de menjars: formar al personal dels menjadors perquè aprenguin a cuinar productes frescos, provar noves receptes vegetarianes, adaptar les quantitats i identificar la necessitat d'un millor equipament.
  • Menús eficients: Servei de menjars eficient en termes de desaprofitament d'aliments 
  • Malbaratament d'aliments: analitzar diàriament el desaprofitament alimentari per a controlar, aprendre, adaptar les receptes, etc

 

Durada: 01-06-2021 fins al 31-12-2022

 

Documentació:

Marc Normatiu

Certificacions

Calendari de productes de temporada

Calendari de peix de temporada

Llista per avaluar el producte ecològic i la proximitat

Criteris de selecció de l'empresa del menjador

Propostes per a la transició