Recollida de residus Porta a porta

El Porta a Porta (PaP) és un sistema de recollida de residus que, com diu el seu nom, recull les escombraries al punt d'origen: "a la porta de casa". Normalment es realitza mitjançant cubells i bosses homologades, específics per a cada fracció, en uns dies i hores determinats.

Actualment, cadascun d'aquests receptacles poprta un tag o xip per identificar l'habitatge, amb la finalitat de conèixer els hàbits de reciclatge (no altres dades personals). Amb aquesta informació, en un futur es podrien aplicar taxes més justes, que responguin a la generació de residus de cada llar i penalitzin als no recicladors.

Els resultats de recollida selectiva assolits en els municipis que tenen PaP són superiors, tant en quantitat recollida com en qualitat de la separació (en general se situen entre el 60 i el 80% de recollida selectiva).

L'aplicació de la recollida PaP és més senzilla en zones de baixa densitat, però també s'està aplicant a poblacions de major grandària amb adaptacions necessàries per als edificis de més de 10 habitatges Alguns exemples són els barris de Sarrià i Sant Andreu a Barcelona, a Lleida, Girona, Ripollet, Cardedeu i més de 300 municipis a tota Catalunya.

La recollida PaP a Gavà

Al juliol de 2018 es va iniciar el servei de recollida de residus Porta a Porta al barri de Mas Bruguers. Seguidament, a l'octubre del mateix any, es va implementar aquest servei al barri de La Sentiu. Dos anys després, al desembre de 2021, el sector de Les Panes-American Lake també va estrenar aquest sistema de recollida de residus individualitzada.

Al maig de 2024 es millorarà la ja existent recollida porta a porta del barri de l'Illa-Centre.

Per a qualsevol dubte sobre el funcionamient del sistema o possibles incidències, existeix un correu electrònic a disposició de la ciutadania: residus@gava.cat