Vianalització de carrers

Recuperant espais per al vianant i per a la vida ciutadana

L'Illa del Centre ha estat el màxim exponent de la recuperació d'espais per a l'esbarjo i el passeig. L'actuació, iniciada l'any 1993, ha contribuït a dinamitzar el nucli antic de Gavà refermant-ne el valor cultural i històric.

 

L'aposta municipal s'ha traduït en la vianantalització dels carrers de Comte d'Urgell, Major, del Cap de Creus i de la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer i en la urbanització del tram del carrer de la Mare de Déu de la Mercè fins a la cruïlla amb el carrer de Rius i Taulet. L'ampliació més recent ha estat la del tram del carrer de Sant Pere entre els carrers de Sant Isidre i Sant Nicasi on es prioritza el pas dels vianats sobre els vehicles.
 

 

Les obres han significat la creació d'una nova zona d'estada de 700 metres quadrats i la creació d'un nou espai per a l'ús públic en la confluència del carrer de Sant Pere i el de Sant Isidre, presidit per una escultura que ret homenatge a la pagesia. A això cal afegir la creació d'una zona de prioritat per a vianants al carrer de Sant Nicasi i la remodelació de la plaça de la Bogeria que va acompanyada de la reordenació del trànsit rodat.