Gavà i el mar

Quatre quilòmetres de litoral marítim

 

Els 4 quilòmetres de litoral marítim són un dels seus atractius turístics. La zona també gaudeix d'una pineda única, de 400 metres d'amplada, que arriba fins a primera línia de mar.

 

Aquests atractius, units als serveis i a les seves condicions meteorològiques amb més de 3.500 hores de sol a l'any, fan que cada estiu més de 2 milions de banyistes visitin la zona marítima de Gavà.

 

A més, el seu ric subsòl dóna vida a quatre-centes hectàrees de camps de regadiu i a una llacuna que és lloc de pas i nidificació de milers d'aus migratòries.

 

A diferència d'altres fronts litorals, el de Gavà destaca per la seva fesomia singular. Els visitants gaudeixen d'un passeig marítim respectuós amb el sistema dunar i amb les pinedes que arriben fins a mar. El passeig va guanyar el prestigiós premi FAD d'arquitectura exterior l'any 1995.


El passeig, que actualment té una llargada de gairebé dos quilòmetres, permet l'accés a diferents àrees municipals de lleure.

 

La zona marítima de Gavà ofereix al visitant tot tipus de serveis i equipaments: restauració, jocs infantils, dutxes i, a l'estiu, quioscos de begudes a peu de platja.

 

També compta amb amplis espais verds i amb l'avinguda del Mar, que es perllonga fins al passeig Marítim, on hi ha l'escultura d'Antoni Roselló, element identificatiu del litoral gavanenc.

 

Plànol dels serveis de la platja de Gavà (català-castellà)

Plànol dels serveis de la platja de Gavà (anglès-francès)

 

Estat de les platges

Qualitat de l'aigua