Orientació laboral

Orientació laboral

Digue'ns quins temes d'orientacio laboral t'interessen

Omple el formulari amb els teus interessos sobre temes d'orientació laboral

Entrevista personaltizada

Petició d'entrevista personalitzada (orientació laboral)

Omple el formulari per sol·licitar una entrevista d'orientació laboral

Orientació laboral

 

Aquest servei ofereix assessorament mitjançant actuacions: entrevistes d'orientació, càpsules formatives de cerca de feina, programes d'inserció laboral, etc., amb l'objectiu de millorar les competències personals i adquirir estratègies que facilitin la incorporació al mercat de treball.

En aquest vídeo de la Xarxa Xaloc de Diputació de Barcelona podràs veure com funciona un servei d'orientació laboral.

-----------------------------

PROGRAMA UBICAT

L'Ajuntament de Gavà engega durant el mes de gener de 2018 el programa UBICAT, que tindrà una durada d'1 any. És un programa d'acompanyament per a persones en situació d'atur, inactives o treballadores que es troben en situació de precarietat laboral, de la ciutat de Gavà. I que té per objectiu la reinserció d'aquestes persones en el mercat de treball.

El programa ofereix:

  • Orientació sociolaboral: acompanyament, assessorament i informació amb l'objectiu que els participants assoleixin un coneixement i desenvolupament de les seves potencialitats i competències, amb la finalitat d'inserir-se laboralment.
  • Es realitzaran sessions individuals i sessions grupals, on es treballaran les gestions de les emocions, el desenvolupament de les competències, coneixement del món laboral, eines per la recerca activa de feina, entre altres aspectes.
  • Coneixement de l'entorn productiu de Gavà i apropament a les empreses
  • Es realitzaran visites informatives a empreses, es crearan espais de diàleg, s'assistirà a fires ocupacionals, entre d'altres.
  • Incentiu de 10 euros per assistir a cada sessió, en cas de ser necessari l'ajut econòmic per poder conciliar la vida familiar amb l'assistència a les actuacions que el programa ofereix.
  • Ajut de transport, si es reuneixen els requisits marcats pel SOC.

Si estàs interessat/ada vine o truca al telèfon del Centre de Suport a l'Empresa 93 633 34 50

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/220/2017, d'11 octubre.

 

Entrevistes d'orientació

Permet un treball de reflexió entre el/la professional i el/la treballador/ora, mitjançant el qual  s'avaluaran aspectes com els interessos i preferències laborals, la concreció d'objectius professionals, les capacitats i limitacions personals i les característiques del mercat de treball, entre d'altres.

 

Altres projectes d'inserció i orientació laboral

 

LANZADERAS PARA EL EMPLEO

L'Ajuntament de Gavà, la Fundación Santa María la Real i la Fundació Telefònica col·laboren per engegar al maig una «Lanzadera de Empleo» a la ciutat. Per a això, compten amb el co-finançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

La «Lanzadera de Empleo» comptarà amb 20 places, destinades a joves en situació d'atur menors de 35 anys, de qualsevol nivell formatiu i experiència professional. Comptaran amb el suport d'un equip tècnic especialitzat durant cinc mesos per activar i optimitzar la seva cerca de treball.

Què faran a la «Lanzadera de Empleo»?

Les 20 persones que resultin seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per Ajuntament de Gavà. Amb la guia i orientació d'un/a tècnic/a especialitzat/ada duran a terme diverses activitats per optimitzar la seva cerca de treball: tallers d'autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'ocupabilitat i visites a empreses

Termini d'inscripció

Les persones interessades en aquest programa d'orientació laboral gratuït, pel qual ja han passat 9.000 persones en tot el país amb un percentatge d'inserció laboral que s'acosta al 60%, han inscriure's a través de la web de «Lanzadera de Empleo» (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el corresponent formulari al Centre de Suport a l'Empresa (carrer del Progrés, 27) en horari de 9 a 15 hores de dilluns a divendres; i de 16 a 19 hores els dimarts i dijous. També podran sol·licitar informació addicional en el telèfon 93 633 34 50.

----------------------------------------

TREBALL ALS BARRIS

En el marc del Projecte d'Intervenció Integral per al Sector Serra de les Ferreres, amb especial incidència als barris Can Tries i Masia Ca n'Espinós, pretén millorar les competències ocupacionals i formatives del veïnatge, orientar professional i formativament a les persones dels barris, i oferir una experiència laboral mitjançant plans d'ocupació.

----------------------------------------

TREBALL I FORMACIÓ

És un programa d'inserció laboral que convoca el Servei d'Ocupació Públic de Catalunya, realitzat per l'Ajuntament de Gavà i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el que es pretén millorar les competències laborals i socials, per augmentar les possibilitats de trobar feina al finalitzar el programa.

El programa és per a persones beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), i persones majors de 45 anys que han exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació (donant prioritat a les més grans de 55 anys) i dones en situació d'atur i víctimes de violència de gènere.

Mitjançant aquest programa l'Ajuntament de Gavà ha contractat en aquesta convocatòria a 23 persones, que realitzen treballs en projectes d'obres o serveis d'interès general, que al mateix temps realitzen accions de capacitació professional i 1 persona de perfil tècnic per al seguiment i coordinació del projecte.

----------------------------------------

ENFEINA'T

Aquest programa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d'aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

Les actuacions ocupacionals que ofereix aquest programa i que les persones participants han de portaran a terme són:

  • Actuacions d'experiència laboral
  • Actuacions d'acompanyament a la contractació

 

 

de feina

Permeten el coneixement, mitjançant accions grupals d'eines, estratègies i vies per cercar feina, com ara: Confecció del CV, videocurrículum, carta de presentació, entrevista de treball, proves psicotècniques, treball a l'estranger, competències emocionals transversals i situació dels sectors ocupacionals.

Periòdicament organitzem càpsules formatives en grups reduïts, que tenen com a objectiu el desenvolupament de les estratègies de cerca de feina. Posem a la teva disposició l'assessorament tècnic i el suport d'eines informàtiques.