Una platja amb valors naturals

Un passeig Marítim singular i dunes que són font de vida


En bici o a peu, podem gaudir d'un tomb pel passeig Marítim de Gavà. Aquest eix cívic, premi FAD d'arquitectura exterior, ha permès recuperar el litoral i millorar-ne l'ecosistema. La singularitat d'aquest passeig a la costa catalana és que ha ajudat a salvaguardar les dunes litorals, formacions mòbils de sorra i vegetació. Per evitar-ne mobilitat, s'hi van plantar pins pinyoners que s'han adaptat a les condicions climàtiques de l'indret adoptant unes formes molt espectaculars.

A les dunes trobem una vegetació característica, com el lliri de mar, la bufalaga marina, el panical marí... Observant aquestes plantes, ens adonem de les adaptacions que presenten a aquest tipus d'ambient i que en determinen algunes de les característiques, com el color blanquinós per reflectir les radiacions solars i arrels molt profundes i extenses per retenir l'aigua.

Pins amb sabor de mar i una riera que neix al Garraf

 

Al llarg del litoral trobem la Pineda, un espai verd constituït per 73.500 pins. Els arbres, ubicats en un espai comprès entre el mar i la zona agrícola, creen indrets ideals per al descans, per contactar amb la natura o gaudir dels equipaments i serveis de les àrees de lleure.

Entre els dos trams construïts del passeig Marítim podem observar la desembocadura de la Riera dels Canyars, que transcorre entre el massís del Garraf i el delta del LlobregatDades d'interès:

Carril bici des de l'avinguda del Mar
Autobús: Gavabús