Espais cardioprotegits

L'aturada cardíaca sobtada o mort sobtada cardíaca és una pèrdua brusca del pols i el coneixement causada per una fallada inesperada de la capacitat del cor de bombar eficaçment sang al cervell i a tot l'organisme. Sol estar causada per arrítmies i anomalies en el sistema elèctric del cor. Quan la estimulació elèctrica falla, l'activitat mecànica s'altera i el cervell deixa de rebre oxígen.

 

El desfibril·lador és un aparell que emet un impuls de corrent continuat al cor per tal de possiblitar que torni a bategar a un ritme normal i pugui bombar sang.

Gavà disposa d'una Xarxa de Desfibril·ladors Externs Semiautomàtics, que s'han instal·lat en els diferents equipaments municipals prioritzant els espais més concorreguts i tenint en compte que siguin de fàcil accés al ciutadà.

Els equips DEA instal·lats estan dotats de tecnologia avançada que indica en format veu els passos que s'han de seguir en cas d'haver d'auxiliar a algú amb aturada cardiorespiratòria permetent així minimitzar el temps de resposta i reduir el nombre de morts sobtades, facilitant la ràpida intervenció del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Si sou testimonis d'una aturada cardiorespiratòria cal avisar immediatament al telèfon 112 i us podeu adreçar alhora a qualsevol dels equipaments on s'ubiquen els desfibrll·ladors.

Cal recordar que qualsevol persona pot aplicar la desfibril·lació amb finalitats terapèutiques tingui o no coneixements en la matèria.