Gavà

Notícies

null Celebració Dia de la Murtra

Celebració Dia de la Murtra

Serà el dia 10 de març de 10 a 13 hores. 

Cal inscripció prèvia

L'Ajuntament posa a disposició dels visitants un autocar gratuït


El diumenge 10 de març se celebra el Dia de la Murtra. Es tracta d'una jornada lúdica on els participants podran gaudir d'una visita guiada d'aquest espai natural, participar en un taller de rastres d'animals i col·laborar en la millora d'aquest espai mitjançant la retirada d'espècies exòtiques invasores.

Las jornada té per objecte donar a conèixer als ciutadans aquest espai natural i també recordar l'antiga diada festiva en què els gavanencs es reunien plegats a la llacuna per pescar anguiles cada primer diumenge d'agost, fins a mitjans dels anys 60. 

La Llacuna de la Murtra és un espai natural de Gavà que forma part dels Espais Natutals del Delta del Llobregat, i guadeix de la consideració de zona d'especial protecció per a les aus. En aquest espai natural podem trobar diversitat de vegetació típica de les zones humides com és el canyissar, lliri groc i bosc de ribera així com fauna com l'ànec collverd, la fotja i el cabusset que nidifica en aquesta zaona humida, a més d'altres espècies com la tortuga de rierol que habita en aquest espai.

L'activitat està inclosa dins del 16è Cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, i de les Activitats als Espais Naturals del Delta del Llobregat.

La jornada es desenvoluparà el 10 de març a partir de les 10 hores del mati i fins a les 13 hores.  Les persones interessades poden fer la seva inscripció trucant al 93 479 32 01.

L'Ajuntament de Gavà posa a disposició dels visitants un autocar gratuït que sortirà de la plaça Jaume Balmes a les 9.30 hores.