Gavà

Notícies

null Gavà activa el Pla de Protecció Civil Municipal

Gavà activa el Pla de Protecció Civil Municipal

La Generalitat ha declarat el municipi gavanenc en nivell 3 del Pla ALFA


Gavà és un dels 279 municipis on s'ha activat el nivell 3 del Pla ALFA de risc d'incendi davant l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi dels propers dies. En base a això Gavà ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal en alerta de risc d'incendis forestals amb efectes des del dia 12 d'agost i fins a la desactivació del Nivell 3 del Pla ALFA.

Decret

La resolució aprovada pel Govern estableix determinades restriccions atesa l'activació simultània del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) així com el Pla ALFA.

Les mesures pels municipis amb nivell 3 del Pla ALFA es posen en marxa a les 12.00h del divendres 13 d'agost i fins a les 00.00h del dimarts 17 d'agost. Les mesures són:

-La suspensió, amb retorn a punt d'origen, de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. 

-Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies, estades esportives i similars, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

-Suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita. 

-Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

-Limitació de la circulació del transport dins del bosc de productes forestals en horari de 10 a 20 hores.

- Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables. 

Més informació