Gavà

Notícies

null Campanya de donació de sang

Campanya de donació de sang

25 d'agost a una unitat mòbil instal·lada a la plaça Jaume Balmes


El Banc de Sang i Teixits torna de nou a Gavà a instal·lar un dels seus punts itinerants de donació. Serà el 25 d'agost en un autocar que s'instal·larà a la plaça Jaume Balmes.

Es continua amb el sistema de cita prèvia instaurat des de l’inici de la pandèmia, amb l’afany de minimitzar les possibilitats de contagi del virus. S’ha de demanar hora entrant aquí, seleccionant Gavà, i després escollint tant el dia com l’hora en que es vulgui anar a fer la donació de sang.

A Catalunya calen cada dia 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals. A més, a causa dels tractaments i intervencions ajornats durant la pandèmia, aquesta tardor s’espera una alta activitat transfusional.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  •    Tenir més de 18 anys
  •    Pesar 50 quilos o més
  •    En cas de ser dona, no estar embarassada
  •    Per donar sang no cal estar en dejú.