Gavà

Notícies

null Noves intervencions per a la transformació de la C-245 en un passeig urbà

Noves intervencions per a la transformació de la C-245 en un passeig urbà

. Aquesta setmana s’inicien els treballs a la vorera muntanya entre la Riera de les Parets i el c. Fortià Casanovas . També arrenca un nou tram: la vorera mar entre Fortià Casanovas i la Rambla


Aquest divendres 2 de juliol comença una nova fase dels treballs que han de convertir la carretera de Santa Creu de Calafell en un gran passeig urbà on es prioritzarà el transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta.

Les obres continuaran en el tram comprés entre la Riera de les Parets i el c. Fortià Casanovas, amb la intervenció a la vorera muntanya, que serà objecte d’una renovació integral.

S’organitzarà l’obra per permetre el pas de vianants i l’accés a locals i habitatges de manera segura. Es manté la circulació de vehicles en tots dos sentits de la marxa, atès que no es preveuen talls ni aturades de manera generalitzada tret d’algun estretament puntual.

No obstant això, des d’avui i amb motiu de la implantació de les obres, quedarà tallat al trànsit el c. Olocau a l'altura de la carretera. L’accés a aquest carrer, així com als carrers Alacant, Castelló i València, es farà pel c. de Castelldefels. La restricció es mantindrà mentre s’executin els treballs, que es preveuen enllestits a finals d’octubre.

Les obres d’aquest tram comportarà les millores següents:

 • Nova secció de 4 carrils, 2 dels quals reservats per als autobusos. Es manté el carril lateral ja existent a la banda muntanya.
 • Creació d’un nou carril bici
 • Desaparició de la mitjana i del carril segregat actual del costat mar
 • Ampliació de la vorera de la banda de mar
 • Renovació de la vorera de la banda de muntanya
 • Nou enllumenat LED
 • Nou asfaltat
 • Increment de l’arbrat i les zones verdes de la zona: es retiraran 38 arbres (16 exemplars de la zona central del passeig i 22 de la vorera de la banda muntanya). S’hi plantaran 55 exemplars.

 

 

 

Inici del tram entre Fortià Casanovas i la Rambla

També aquest divendres arrenca un nou tram de la nova C-245, el comprés entre el c. de Fortià Casanova i la Rambla.

Les obres començaran a la vorera mar, amb unes actuacions puntuals entre els carrers Rius i Taulet i Morera. Unes intervencions que permetrà iniciar els treballs a la vorera muntanya a partir de la segona setmana d’agost sense afectar la circulació de vehicles.

Els treballs en aquest tram comportaran l’enderroc de les edificacions expropiades a tocar de la Rambla, que tindrà lloc tan bon punt les companyies de subministrament procedeixin a retirar les xarxes afectades.

Les millores que comportaran són:

 • Secció de tres carrils (2+1), amb carril reservat per al bus direcció Castelldefels.
 • Renovació integral de la vorera banda muntanya.
 • Carril bici segregat.
 • Nou enllumenat LED.
 • Regularització de les alineacions de façana del costat mar, gràcies a les expropiacions i als enderrocs que s’executaran.
 • S’equilibren les dues voreres: s’eixampla la de banda muntanya, que ara és més estreta i compta amb més comerç i activitat, i per poder-hi ubicar el carril bici segregat. S’estreny la de banda mar per poder mantenir l’amplada conjunta de tot el tram.
 • Es procedirà a la tala d’un arbre que, per garantir el compliment d’accessibilitat, es reposarà en un altre tram. D’aquesta manera queda garantida la millora de la cobertura verda en el nou vial.

La intervenció s’allargarà fins al 15 de novembre a la banda muntanya, on hi haurà major activitat d’obra. Quant a la banda mar, fins a finals d’any només s’actuarà parcialment a la zona propera a la calçada. L’afectació a veïnat i comerços serà mínima, ja que no es treballa entre la zona d’arbrat i la vorera de façanes.

Com al tram anterior, es garantirà l’accés de vianants a habitatges i comerços, així com la circulació de vehicles. S’informarà puntualment d’altres afectacions quant a les parades d’autobús i reubicació provisional dels contenidors.

Trams següents

Al mes de novembre també començarà el tram entre la Rambla i la Barceloneta, des de Viladecans i en direcció a Castelldefels. Les primeres intervencions s’iniciaran a la vorera mar, i a partir del febrer, a la vorera muntanya.

L’actuació a la cruïlla de la Rambla començaran a mitjans gener i s’allargaran fins a finals de març, quan ja quedarà enllestida la nova Santa Creu de Calafell.