Gavà

Notícies

null Servei d'autopréstec a les biblioteques de Gavà

Servei d'autopréstec a les biblioteques de Gavà

El nou servei entra en funcionament el 3 de maig


A partir del dia 3 de maig, les biblioteques de Gavà posaran en marxa el servei d'autopréstec. Es tracta d'un servei destinat a agilitzar i modernitzar el préstec i el retorn de documents. Està basat en l'anomenada tecnologia RFID (sigla en anglès d'identificació per radiofreqüència), permet als usuaris gestionar el préstec per compte propi. En concret, els permet d'emportar-se documents i retornar-los, renovar els préstecs i consultar l'espai personal, a més de recollir directament a la prestatgeria de reserves els documents reservats.

Per fer ús del servei n'hi ha prou amb el carnet de la biblioteca. Cal portar-lo físicament a sobre, o bé tenir-lo desat al telèfon mòbil: es pot descarregar des de l'aplicació BibliotequesXBM de la Diputació de Barcelona.

Funcionament

La màquina d'autopréstec, dotada de pantalles tàctils, llegeix el codi de barres del carnet, i d'aquesta manera les persones usuàries poder operar de manera totalment autònoma, sense haver de passar pel taulell de préstec. De fet, la implantació de la tecnologia RFID contribuirà molt a augmentar la capacitació digital, l'autonomia i la privacitat dels usuaris, que de tota manera podran recórrer en tot moment a l'equip de bibliotecaris perquè els assessorin o els resolguin possible dubtes.

A mitjà termini, l'autopréstec alliberarà al personal de la biblioteca de tasques mecàniques en favor d'activitats i continguts de valor afegit que revertiran en un millor servei i una atenció més personalitzada.