Gavà

Notícies

null Poesia i teatre, protagonistes a les biblioteques

Poesia i teatre, protagonistes a les biblioteques

Aquest mes de març hi ha dues cites importants de l’àmbit cultural com són el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i el Dia Mundial del Teatre (27 de març).

Per l'ocasió, les Biblioteques de Gavà han preparat una programació especial dedicada a aquestes dues formes d’expressió literària.


La Biblioteca Josep Soler Vidal concentrarà les activitats relacionades amb el teatre.

Dimecres 20 de març a les 18.30 h, l’entitat Gavà de Lletres rendirà homenatge al dramaturg Àngel Guimerà a través d’una tertúlia al voltant de Terra Baixa. La mateixa biblioteca acollirà divendres 21 de març a les 18.00, un recital de poesia homenatge a Vicent Andrés Estellés i el dilluns 25 de març a les 18.30 h, el Grup Teatral Eramprunyà representarà algunes escenes de l’obra “Criatures” de les T de Teatre, en diversos espais de l’equipament. L’accés a aquestes activitats és lliure i gratuït.

Per la seva banda, la Biblioteca Marian Colomé amb un “Taller d’encanteris” adreçat a infants de 4t i 5è de primària. L’activitat es durà a terme el dimecres 8 d'abril a les 17.30 h, i anirà a càrrec de l’escriptora de poemes infantils i editora Núria Albertí. Podeu formalitzar les vostres inscripcions al telèfon 93 638 36 61. Des de l’any 2013 aquesta biblioteca acull un fons especial de poesia infantil.

Des de la temporada 2019-2020, la Biblioteca Josep Soler Vidal participa en el programa Llegir el Teatre impulsat per les Biblioteques Públiques de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya. Es tracta d’un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals vinculats a la programació del TNC, que es combina amb l’assistència a diverses representacions.

Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, a tota Catalunya s’han llegit 79 obres de teatre, s’han fet 32 sessions de formació, i hi han participat més de 84.000 lectors de 125 biblioteques públiques del territori.