null Gavà s’adhereix a la distinció “Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025” amb els seus productes estrella: els espàrrecs i els calçots

Aquest reconeixement, materialitzat al web SOM Gastronomia, potencia la implicació de l’Ajuntament de Gavà per aportar el seu llegat agrícola i la seva restauració perquè Catalunya sigui una destinació de primer nivell.


L’Ajuntament de Gavà ja forma part de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, la xarxa que engloba agents socials, econòmics, culturals i institucionals que fan possible una Catalunya més potent per la seva excel·lència alimentària i gastronòmica. I ho fa aportant dos productes estrella de l’horta gavanenca: el calçot i l’espàrrec.

 

 

 

L’adhesió arriba en un moment clau per a Gavà: a les portes de la Ruta del Calçot, que comença demà dijous, i en plena preparació de Temps d'Espàrrecs, amb la Fira d’Espàrrecs com a esdeveniment principal previst pel primer cap de setmana de maig. Dues celebracions clau a la ciutat i amb un gran ressò al conjunt del territori  que són visibles a l’agenda del web somgastronomia.cat, on es vehiculen els esdeveniments lligats a productes i activitats que formen part d’aquesta distinció.

Catalunya és la primera regió europea que ostenta la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia. El reconeixement confirma la consolidació d'un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

L’adhesió a aquest manifest significa per a Gavà la suma al pla d’accions i l’ús del logotip oficial de la iniciativa, a més de ser veu activa en el conjunt d’actuacions que es porten a terme en el marc d’aquest títol.

Per l’alcaldessa, Gemma Badia, “la nostra adhesió no és només un tràmit, és un compromís i un pas més en la projecció de dos dels nostres productes estrella, l’espàrrec i els calçots de Gavà,  així com als esdeveniments lligats a ells. També significa  posar en valor la nostra pagesia i als restauradors que, amb uns productes de qualitat i de proximitat, fan d’ells plats únics”.

La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), institut sense ànim de

lucre que des de l’any 2010 treballa amb consorcis d’entitats i agents regionals en l’àmbit de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme. Compta amb l’experiència d’una xarxa global d’experts i col·labora amb organitzacions intergovernamentals especialitzades