A Gavà existeixen contenidors específics a la via pública perquè es dipositi la roba, el calçat i complements tèxtils que ja no es fan servir. El servei és gestionat per l'empresa HUMANA.

Allò que es recull en aquests contenidors es porta a plantes de selecció i tractament, on es selecciona i es classifica segons el seu estat. Així, la roba que està en bon estat es pot vendre a botigues de segona mà o donar a organitzacions benèfiques, mentre que la roba en mal estat es pot reciclar per fer diferents productes com ara aïllaments, draps de neteja, etc...

 

    

Què cal saber sobre el cicle de vida de la roba?

A Catalunya, cada persona genera a l'any uns 22 kg de residus tèxtils. D'aquests només 2,3 kg, l'11% es recullen selectivament. A la majoria de les llars, els tèxtils es llencen encara al contenidor de resta, el que es trasllada en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn. Això representa una despesa de 30 milions d'euros, que paguem entre tots. 

Alhora és important que reflexionem sobre aquest model de "fast fashion" (efímer i que canvia cada temporada). Una manera és apostar per fer compres més racionals i no tant lligades a la moda del moment, aprendre a cosir per quan sigui possible fer arranjaments, botons, cremalleres, etc. o bé apostar per roba i complements de 2a mà. 

 

Foto empresa HUMANA