La ruta del Ferro

Caminant pel Garraf negre

Un cop a la rambla de Pompeu Fabra agafem el carrer de Clara Campoamor fins al final, continuant per un vial on no hi ha habitatges i on podem contemplar àmplies vistes del Delta. Arribarà un moment que veurem al costat de muntanya una pista forestal. La seguirem per endinsar-nos en la serra de les Ferreres, on el Garraf es torna negre gràcies a un rocam de l'era paleozoica que és ric en minerals de ferro, com ho demostra la presència de mines abandonades o el mateix nom de la serra. Els pinyons dels pins blancs de zona alimenten nombrosos esquirols.

Dues fonts, dues masies i una riera


Acabada la pista forestal creuem amb compte la carretera de Gavà a Begues i ens endinsem en un camí que du a can Mas (segle XVI) fins arribar a una drecera a mà dreta, al costat d'un gran roure, que s'enfila per un bosc i que agafarem per arribar a Bruguers. De nou creuem la carretera i, passant pel carrer que ens queda a la dreta del restaurant les Fonts de Bruguers, anirem per un corriol amb fort pendent que baixa a la font de la Salamandra. Seguim el corriol (sense deixar mai els senyals de GR) en direcció est, fins a trobar una ampla pista forestal. Per aquesta pista, una mica més endavant, i a mà dreta, torbem la font del Ferro, amb aigües d'un alt percentatge de ferro. Tornem a la pista ampla per un camí que trobem a mà esquerra, i que ens porta fins a can Roig. Prosseguim per aquest sender per travessar la riera de Sant Llorenç i seguirem aquesta pista fins al barri de can Tries, que enllaça el nucli urbà.

Fitxa:


Distància i durada: 7.27 quilòmetres. 2.30 minuts,aproximadament
Altres dades: Apte per a tot tipus de persones acostumades a caminar. Alguns trams es poden fer en BTT (salvant els trams de fort pendent). Cal dur roba adequada i aigua.
Més informació: Museu de Gavà. Telèfon 93 263 96 10
                             Centre d'Història de la Ciutat. Telèfon 93 263 96 30