Gavà blava, verda, única

Una ciutat amb un terme municipal privilegiat, integrat per una zona de platja, una zona forestal i un centre urbà únic

 

Gavà està situada a pocs quilòmetres de Barcelona i de l´aeroport. Amb una població de 46.771 habitants ocupa un territori de 30,90 quilòmetres quadrats, que s´estén des de les platges meridionals del Delta del Llobregat fins a la serra de Ponent, darrers contraforts del massís del Garraf.
 
La ciutat de Gavà (9 metres d´altitud) és al pla, sota la serra de les Ferreres (134 m). Limita a llevant amb els termes  de Sant Climent i Viladecans per l´avinguda de la riera de Sant Llorenç i a ponent amb el de Castelldefels.
 
Gavà deu el seu nom, segons la versió més estesa, a Gavius,  fundador d´una vil·la romana que ocupava part del que ara és el nucli antic de la ciutat. Té un front marítim de 4 quilòmetres de llarg amb una pineda i un sistema dunar únics, el Parc Natural del Garraf  i un centre urbà ple de racons per gaudir de la història i la cultura.
 
 
Les seves condicions meteorològiques, amb més de 3.500 hores de sol l´any, fan que cada estiu més de 2 milions de banyistes visitin la zona marítima de Gavà.
 
Temperatures mitjanes Temperatures de l'aigua
Primavera: 15,2º              Mínima de febrer: 12,7º
Estiu: 24º Màxima al juliol; 25,7º
Tardor: 18,5º Mitja anual:18,6º
Hivern:11,2º