Talent a les aules

És un projecte destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària de les poblacions de Gavà i Viladecans, durant el curs 2017-2018, que es durà a terme a les aules dels centres educatius en col·laboració entre l'Ajuntament de Gavà i l'Ajuntament de Viladecans.

 

Aquest projecte té l'objectiu de potenciar la cultura emprenedora dels joves estudiants per ampliar la visió del jovent respecte el seu entorn laboral i oferir accions i suport al desenvolupament emprenedor dels estudiants per tal que puguin esdevenir futurs emprenedors i emprenedores de les dues ciutats.

 

Els participants a aquest projecte són els alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior dels centre educatiu de Gavà i Viladecans. Els estudiants han de formar grups de 2 membres. 

 

Els 7 centres educatius de Gavà que participaran en aquesta edició són:

  • Públics: Institut Bruguers, Institut Calamot

  • Concertats: Col·legi Santo Àngel, Col·legi Immaculada Concepció, Col·legi Sagrada Família, Col·legi San Pedro i CEFP Núria.

 

Els 7 centres educatius de Viladecans que participaran en aquesta edició són:

  • Públics: Institut Josefina Castellví, Institut de Sales, Institut Miramar i Institut Torre Roja.

  • Concertats: Col·legi Goar, Col·legi Sant Gabriel i Col·legi Teide.

 

Premis:

- Premi pels 12 projecte finalistes (6 projectes de cada municipi): programa formatiu sobre emprenedoria de durada aproximada de 4 hores impartit per una empresa de formació, d'una escola de negoci o acceleradora.

- Tercer premi per a 3 projectes: un dia de visites als principals llocs de l'ecosistema i del món emprenedor a Barcelona.

- Segon premi per a 2 projectes: viatge de 3 dies a una ciutat europea (Burssel·les, París, Londres, Berlín, Dublin o altre) amb una agenda de viatge que inclou: visites als centres d'emprenedoria, vivers d'empreses i seus d'empreses reconegudes.

- Primer premi per al projecte guanyador: viatge de 5 dies a Silicon Valley amb un programa de visites a les empreses més representatives allà ubicades de sectors innovadors.

Assessorament i suport durant el projecte:

Durant el temps que els alumnes participants estiguin desenvolupant el projecte, els estudiants i professorat comptaran amb el suport tant de l'equip de l'empresa consultora i els seus col·laboradors, com dels tècnics d'empresa dels dos centres de promoció econòmica.

 

 

Mentors:

El mentoratge el realitzaran empresaris/àries, professionals o autònoms/es que realitzin la seva activitat a Gavà i Viladecans, i que puguin aportar els seus coneixements i trajectòria professional als equips seleccionats per ajudar-los a elaborar el pla d'empresa del seu projecte. En total, hi participaran els 24 mentors següents:

 

 

 

Mentors/es

Empresa

Eduard Martínez

Adequat

Pedro Moreno

Aincat Gavà

Jose Manuel Borjas

Aincat Viladecans

Victor Vegas

Air-val

Elisenda Allueva

Amada

Iñaqui Perez

Anper

Sergi Fuster

Arqteria

Ricardo López Aguilera

Bauhaus

Kristina Nanova

CBRE (Barnasud)

José Antonio Andres

CERC Ingenieria

Mingo Morillas

CUBAT

Rut Malràs

Els Menuts de la Pineda

Rafael Escorihuela

Gené Karting

Sergio Cócera

Lancaster

Juan Carlos Escudero-Silvia Pastor

Lipotrue

Mayca Luna

Nova Llar

Santiago Quintela

Quintela sl

Julio Manteca

Rio Import

Xavier Torras

Roca Sanitarios

Albert Casas

Rossi Group

Ana Palencia

Unilever

Manuela Lasheras

Vilamarina

Blai Torras

Vilax

Esteve Blanch

Xarxa Viladecans