Notícies

angle-left Nova jornada de donació de sang a Gavà
Nova jornada de donació de sang a Gavà

Divendres 26 de febrer, s'instal·larà una Unitat Mòbil a la plaça de Jaume Balmes


Divendres 26 de febrer, Gavà tornarà a acollir una jornada especial de donació de sang a la Unitat Mòbil del Banc de Sang, que restarà ubicada en la plaça Jaume Balmes, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Per donar sang és necessari reservar hora al web donarsang.gencat.cat

Gavà és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.