Gavà

Notícies

null Franges de protecció contra incendis forestals a les urbanitzacions i nucli urbà

Franges de protecció contra incendis forestals a les urbanitzacions i nucli urbà

Els treballs ja han donat inici amb la intervenció a Mas Brugués


L’Ajuntament de Gavà ha iniciat els treballs de prevenció d’incendis de les urbanitzacions i nucli urbà. En aquestes zones, s’actuarà en una franja de 25 metres d’amplada perimetral on es redueix la vegetació. En concret es desbrossen matolls, es poden i es tala arbrat per disminuir el combustible que podria donar origen a foc. Al mateix temps, es preserven les espècies de plantes protegides.

Aquesta actuació s’emmarca en els Plans de Prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions (PPU).

D’altra banda, també es fan tasques de manteniment de camins. Uns treballs que tenen per objecte garantir el seu bon estat de conservació. L’actuació s’emmarca en el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) per mantenir la xarxa de camins, corresponent als  que són estratègics per accedir a diferents zones forestals on hi ha nuclis de població,  punts d’aigua o bé àrees forestals en cas de possibles incendis. Així, els vehicles d’emergència tindran un pas segur en cas que sigui necessari la seva presència i intervenció.

Els treballs es perllongaran durant tres mesos. S’han iniciat a Mas Brugués i s’estendran a altres zones com ara ca n’Espinós, La Sentiu, can Tries i nucli urbà.