Gavà

Notícies

null Presentats els resultats de la 3a edició del projecte A-Porta

Presentats els resultats de la 3a edició del projecte A-Porta

La iniciativa finalitzarà el proper 30 de març al barri de les Colomeres


El projecte A-Porta, d'apoderament veïnal impulsat per la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAC) ha presentat els resultats parcials de la 3a edició que s'està desenvolupant al barri de les Colomeres. Fins ara s'han picat prop de 1.200 habitatges.

En el decurs de l'acte, també es van explicar les accions continuades de la segona edició realitzades als barris de Les Farreres i El Congrés. En aquestes zones s'ha fet el seguiment d'alguns casos vulnerables i acompanyament d'accions comunitàries com la creació de l'AAVV de les Farreres, integrada sobretot per dones. Aquesta entitat neix amb l'afany de reivindicar millores al barri, dinamitzar-lo, millorar-ne la imatge i fomentar la seva integració en la resta del nucli urbà.

La nova edició finalitzarà el proper 30 de març, s'ha portat a terme sota objectius concrets: la lluita contra la pobresa energètica i la prevenció i detecció de la solitud no volguda en persones grans. El projecte ofereix al veïnat suport, consells i recursos a través dels i les Picaportes, que són agents socials que viuen al barri i que informen els seus veïns i veïnes sobre aquells aspectes que poden millorar la seva qualitat de vida. 

Els Picaportes visiten les llars, garantint així que qualsevol persona del barri pugui tenir accés a informacions útils i als seveis disponibles al territori. A-Porta permet trencar l'aïllament de persones vulnerables, fer xarxa comunitària i conèixer les necessitats del barri.

A-Porta es va iniciar a Gavà l'any 2021

 

A-Porta va començar el 2021 amb accions als barris de Ca n'Espinós i Ausiàs March. La segona edició es va realitzar als barris del Congrés i de les Farreres des d'agost de 2022 fins al març 2023. La tercera edició s'està desenvolupament actualment al barri de les Colomeres i finalitzarà el 30 de març.

Arreu de Catalunya, s'ha desplegat a 22 barris des del 2016 i ha visitat prop de 16.600 llars catalanes.