Gavà

Notícies

null MercaGavà acull una prova pilot per reduir l’ús de les bosses de plàstic

MercaGavà acull una prova pilot per reduir l’ús de les bosses de plàstic

Les parades ofereixen a la clientela bosses de tela per endur-se la compra a casa, que després s’hauran de retornar


El mercat municipal, MercaGavà participa, durant aquest primer trimestre de l’any, en un projecte pioner que promou la reducció de l’ús del plàstic, i fomenta l’economia circular i la inclusió social. Es tracta del projecte “Rebag”, una iniciativa de Bolseta i GoZeroWaste que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona.

Les parades adherides distribueixen entre els clients bosses de tela reutilitzables i fabricades amb materials duradors.

Per obtenir-la, el comprador s’ha de donar prèviament d’alta a l’APP Rebag i abonar una petita fiança (6€ si la bossa és gran, 4€ si és la bossa del pa i 2€ si la bossa és petita)  

La clientela pot utilitzar aquestes bosses per endur-se les compres i les hauran de retornar per recuperar la fiança.

Un cop retornades, l’empresa Solidança (entitat del tercer sector dedicada a la integració sociolaboral per a col·lectius en risc d’exclusió social) és l’encarregada de netejar les bosses i higienitzar-les per posar-les novament a disposició dels clients per a la seva reutilització.

Projecte pioner

Es tracta d’una prova pilot pionera que té un triple impacte: ambiental, econòmic i social.

A través d’aquesta pràctica sostenible es persegueix:

  • Utilitzar menys bosses d’un sol ús i de plàstic a MercaGavà. Això suposarà una disminució de la despesa en la compra de bosses d’origen plàstic.
  • Generar un estalvi en el consumidor, donat que el cost de les bosses de plàstic és assumit pel client.
  • Conscienciar a la ciutadania de la importància de canviar els hàbits amb l’objectiu d’avançar cap a una comunitat que afavoreixi el residu zero.