Gavà

Notícies

null Nou espai de dol gestacional i perinatal al cementiri

Nou espai de dol gestacional i perinatal al cementiri


El cementiri de Gavà compta amb un nou espai destinat al dol gestacional i perinatal. Està ubicat al costat de l'accés de l'avinguda Joan Carles I, entre el mur de tancament d'aquest costat del cementiri i tres grans xiprers. 

Aquest nou espai servirà per donar resposta a les sensibilitats dels nous temps i es converteix en un punt de reflexió i silenci per als que han patit aquesta pèrdua. Com a gest simbòlic, es dóna l'opció de poder penjar unes figures en forma d'orenetes si les famílies ho consideren pertinent.

     

 

Obres d'ampliació

Les obres d'ampliació del cementiri continuen i es preveu que estiguin finalitzades a principis del proper any. El projecte preveu construir 104 nínxols agrupats en edificacions de quatre plantes formant carrers entre si i amb un eix central amb illes d'estada amb bancs i enjardinament. L'adequació d'aquest espai permetrà la construcció progressiva de fins a milers de nínxols i uns 600 columbaris atenent les necessitats que es generin en els propers anys.

A més, es crearà un nou accés per a vehicles des del carrer de Sant Lluís, reservant l'entrada per Joan Carles I exclusivament per a vianants. Es farà una nova connexió, més ampla perquè els cotxes fúnebres disposin de prou espai per accedir per la part més antiga. Aquesta actuació perllongarà l'eix de vianants que, paral·lel al carrer Sant Lluís, travessa tot el cementiri.

D'altra banda, s'edificarà un mur que delimitarà de manera definitiva el recinte. La tanca del carrer de l'Argila serà més baixa i transparent, mentre que la del carrer Sant Lluís serà més alta, de bloc de formigó pintat i es cobrirà amb plantes enfiladores per minimitzar el seu impacte davant les edificacions de l'altra banda del carrer.

Les obres també permetran la creació d'un aparcament amb 105 places.