Gavà

Notícies

null La promoció de Can Ribes, finalista dels premis FAD d'arquitectura

La promoció de Can Ribes, finalista dels premis FAD d'arquitectura

S'ha valorat la capacitat de resoldre un programa d'habitatge social molt dens de manera eficient i aprofitant al màxim els espais


La promoció d'habitatge social de Can Ribes és finalista de la 65a edició dels premis FAD d'arquitectura que concedeix l’associació ArquinFAD del Foment de les Arts i del Disseny. 

El jurat ha valorat la capacitat de resoldre un programa d'habitatge social molt dens de manera eficient, originant una infraestructura que admet diferents maneres d'aprofitar els espais per part de les persones que viuen. Els tres volums generats mitjançant un mateix mòdul creen patis, zones verdes i espais comuns de qualitat, tant per a la ventilació i la il·luminació com per a la interacció entre el veinat i la gestió d'alguns recursos.

                                 

La seva execució tècnica permet resoldre de manera adequada les limitacions presupostaries, urbanístiques i climatològiques. 

S'ha valorat també la idoneïtat de la serialitat formal i constructiva, que queda complementada pels parcs circumdants. 

En cas de guanyar, seria el segon cop que Gavà obté aquest premi. L'any 1993, es va reconèixer el projecte del passeig Marítim pel seu interès paisatgístic de respecte i integració amb l’entorn dunar. Va compartir l’honor de ser finalista, amb el Parc Arqueològic, que també va ser triat al 2006 i amb el projecte de rehabilitació de la Unió de Cooperadors, en l'edició de 2022. 

Més informació