Gavà

Notícies

null Marcatge de terrasses a la Rambla i parades del mercat setmanal

Marcatge de terrasses a la Rambla i parades del mercat setmanal

Aquesta setmana han començat els treballs de marcatge d’espais reservats per a terrasses dels establiments de la Rambla i, pròximament, les zones corresponents a les parades del mercat setmanal. L’objectiu és regular la distribució de l’espai públic adequant l’estètica de les instal·lacions al seu entorn i regulant-ne els usos.


Marcatge de terrasses

En una primera fase, s’està procedint al marcatge de l’espai reservat a terrassa dels bars, cafeteries i restaurants de la zona de la Rambla.

Durant la pandèmia, a causa de la Covid, per garantir la distància de seguretat entre taules es va incrementar la superfície d’ocupació de les terrasses i així no perjudicar al sector de l’hostaleria. D’aquesta manera, van poder mantenir el mateix número de taules a les que tenien dret.

Ara, els establiments han de tornar a les superfície que tenen autoritzada per part de l’Ajuntament. En casos puntuals, el marcatge s’adapta en funció del número actual de bars i restaurants de l’entorn repartint la superfície de manera equitativa.

En una segona etapa es continuarà amb el marcatge de les terrasses de les principals vies de la ciutat. Entre d’altres:

Carretera a Santa Creu de Calafell, c. Sant Lluis, avinguda d’Eramprunyà, c. Pi i Maragall, plaça Francesc Macià, c. Riera de Sant Llorenç, c. Viladecans, passeig Maragall, c. Riera de Parets, plaça Catalunya, av. Diagonal, pl. Magdalena Trias i c. Sant Josep Oriol.

Aquesta actuació s’afegeix a altres mesures que es van començar a implementar abans de l’estiu:

  • A la zona de la Rambla, els propietaris tenen l’obligació de guardar tot tipus de material dins de l’establiment quan el local tingui dia de descans. La resta de dies es poden deixar a l’exterior un màxim de 12 cadires i 10 taules.
  • Els establiments d’altres indrets han de guardar sempre tot el material a l’interior.
  • Per a tots els establiments obligatori tancar els para-sols i netejar l’espai autoritzat.
  • Es prohibeixen altaveus a l’exterior, excepte en esdeveniments concrets i que estiguin autoritzats.
  • Retirada de l’excés de material de la via pública.

 

Marcatge de parades mercat setmanal

Per garantir la reserva de l’espai al mercat setmanal, es procedeix a senyalitzar les diferents ubicacions on cada comerciant ha d’instal·lar la seva parada. D’aquesta manera s’agilitzen els treballs de muntatge i s’eviten possibles errors. També servirà per contribuir al correcte dimensionament i convivència entre les diferents parades.