Gavà

Notícies

null Jornada de plantació a les dunes en Gavà

Jornada de plantació a les dunes en Gavà

La actividad se enmarca dentro de la 5º Acción Playas MET y se hará en nuestra playa a partir de las 11.30 horas


Gavà participarà aquest diumenge 23 d’octubre en la jornada “Acció Platges Met”. Es tracta de la 5ª edició d’aquesta iniciativa de sensibilització ambiental participativa amb activitats relacionades amb els reptes que afronta la gestió de les platges metropolitanes, especialment la seva regressió per la pèrdua de sorra o la importància de la protecció dels espais dunars com a espais de defensa contra el canvi climàtic i reservoris de biodiversitat.

Aquesta jornada està impulsada per l’AMB i, a més de la nostra platja, s’hi sumen els altres 7 municipis metropolitans: Castelldefels, Viladecans, El Prat, Barcelona, Sant Adrià del Besòs Badalona i Montgat.

L’activitat, de caràcter familiar, començarà a les 11.30 hores a l’espai dunar situat a l’alçada del monument de la Vela i consistirà en la plantació d’exemplars de borró, una espècie vegetal que potencia la formació de dunes híbrides. Aquests escuts naturals de vegetació són imprescindibles per protegir les platges dels temporals i alhora, per naturalitzar aquests espais oberts freqüentats per més de 10 milions d’usuaris l’any.

Durant el matí, també estarà en funcionament l’espai de la Jugateca Ambiental.