Gavà

Notícies

null Gavà se suma a l'Hora del Planeta

Gavà se suma a l'Hora del Planeta

Dissabte 23 de març de 20.30 a 21.30 s'apagarà l'Ésser del Mil·lenni


Un any més, Gavà se suma a la campanya internacional "L'Hora del Planeta" apagant dissabte 23 de març de 20.30 a 21.30 la il·luminació de l'Ésser del Mil·lenni.

Aquesta iniciativa està promoguda per WWF i proposa apagar la llum durant una hora com a gest simbòlic i com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. 

Des de la seva primera edició l'any 2007, la campanya s'ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món. L'Hora del Planeta va nèixer en Sidney en 2007 per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix en apagar les llums d'edificis i monuments durant una hora. 

L'apagada es farà dissabte dia 23 de marzo, diferents ciutats de tot el món se sumen a aquesta iniciativa i s'apaguen les façanes dels edificis més importants del planeta. És un moment per celebrar, però també és un moment per ressaltar la necessitat d'actuar.

El gran repte: camí a 2030

2023 ha estat l'any més càlid de la història des que es tenen registres. Aquest augment de la temperatura global s'ha traduït en fenòmens meteorològics extrems com a inundacions, onades de calor, i incendis devastadors, cada vegada més freqüents.

Sobren evidències de la crisi climàtica i en aquest context "l'Hora del Planeta" brinda l'oportunitat de demostrar la preocupació per la degradació ambiental i la necessitat d'actuar. 

Aquest dia ens recorda que la naturalesa és el nostre sistema de suport vital, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la, per a salvaguardar la salut del nostre planete i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar. 

Més informació de la campanya aquí