Qué pienso?

angle-left Líniamar

Estem vivint moments difícils, complicats, que ningú de nosaltres haguéssim imaginat. Dies en què les nostres vides han fet un gir radical, hem modificat molts dels nostres hàbits i ens hem adonat que som vulnerables.

Una situació sobrevinguda que ens ha fet prendre mesures per combatre la COVID-19. Hem centrat els nostres esforços a evitar la propagació de la malaltia i estar al costat dels col·lectius més vulnerables. Aquesta situació s’ha tornat especialment dura per aquelles famílies que la malaltia els ha colpejat en primera persona. Estem veient els esforços dels professionals que estan en primera línia ajudant als col·lectius més vulnerables en el seu dia a dia: serveis socials, policia, Mossos, Creu Roja, personal de residències geriàtriques, però molt especialment el personal sanitari que està treballant fins a l’extenuació, posant en risc inclús les seves pròpies vides, per salvar la d’altres. Un sistema sanitari públic que seguiré defensant perquè estan demostrant que, malgrat les retallades patides, estan a l’altura de les circumstàncies.

En aquests dies, els ajuntaments, les administracions més properes als ciutadans i ciutadanes, hem liderat accions i mesures per garantir el benestar de la població amb la prestació dels serveis essencials, sempre sota les prescripcions de les autoritats sanitàries. Hem de donar resposta a les necessitats de la ciutadania i resoldre, en la mesura del possible, les seves demandes en aquests dies tan complicats per tothom.

Hem posat en marxa accions adreçades a donar suport als col·lectius més vulnerables davant aquesta malaltia: gent gran, persones dependents, nens i nenes beneficiaris de beques menjador, dones víctimes de violència de gènere que durant el confinament poden veure agreujada la seva situació. També un servei de suport emocional per aquelles persones que aquesta situació els hi està causant estrès i angoixa.

La crisi sanitària també ha posat en relleu la generositat i la solidaritat dels veïns i veïnes de Gavà. Hem canalitzat els oferiments de particulars, entitats i empreses que ens ha permès portar la compra a persones grans que viuen soles, garantir el repartiment d’aliments, fabricar i proveir de material de protecció individual als serveis essencials, als ambulatoris i a les residències de gent gran.

Aquesta crisi sanitària està colpejant de forma considerable la nostra economia. És per això que hem impulsat un conjunt de mesures fiscals i econòmiques per reduir el seu impacte sobre el conjunt de la població i sobre les activitats comercials i econòmiques amb l’objectiu de contribuir a la seva recuperació. En aquest sentit, es perllonguen els terminis de pagament d’impostos i taxes; no es cobraran els rebuts de taxes d’ocupació de via pública, terrasses, bars i mercat ambulant mentre duri l’estat d’alarma; i hem paralitzat les quotes dels equipaments i activitats municipals.

I, amb la voluntat de sumar i unir esforços, hem creat un grup de treball amb el teixit econòmic del municipi per posar en marxa propostes concretes que ajudin a impulsar la reactivació econòmica de Gavà un cop se superi l’estat d’alarma. Aquest treball conjunt ens ha de permetre tirar endavant iniciatives encaminades a ajudar al petit comerç i la restauració que viuen amb incertesa el seu futur.

Ara més que mai hem de fer front comú, hem de ser responsables i tenir paciència. Perquè junts ens en sortirem i, a poc a poc, anirem tornant a la normalitat.