Gavà

Qué pienso?

null Per les dones, per l’educació, per la pau

Alcaldessa

Per les dones, per l’educació, per la pau

 

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Gavà, municipi feminista, referma el seu compromís amb la igualtat. Enguany volem donar visibilitat a la desigualtat que pateixen les dones en el món laboral i la importància de la conciliació familiar i l’educació com a eina per trencar estereotips patriarcals.
Motius no en falten. La bretxa de gènere feminitza la pobresa. La bretxa salarial provoca que les dones cobrin de mitjana un 22% menys que els homes per la mateixa feina, i impacta també en les pensions, perquè a menor cotització i menys salari les dones  cobren menys pensió. Sense oblidar la bretxa de cures i de gestió del temps, perquè les dones dediquen el doble d’hores que els homes en tasques de la llar i família i un 40% menys de temps en vida social, esport o activitats de lleure.


Per això hem preparat un seguit d’activitats per reivindicar la millora de les condicions laborals de les dones i també per reconèixer l’esperit emprenedor de les dones de Gavà. Us convido a participar-hi. El 8M és el símbol d’una llarga lluita que visibilitzem un cop l’any, però una feina que es fa dia a dia. I tenim MOLTA FEINA A FER.


També vull animar totes les famílies a escollir el centre educatiu més adequat per als vostres fills i filles. En aquestes pàgines teniu informació àmplia del procés de preinscripció per al curs 2022-2023 que es fa ara, informació que també podeu trobar als diferents canals i espais de comunicació municipals i a l’Oficina Municipal d’Escolarització (adreça electrònica xarxagavaeduca@gava.cat o telèfon al 93 263 92 60).


L’educació és un dret bàsic, un dels fonaments per a una societat més justa, igualitària i preparada. I l’escola és un espai segur, acollidor i de qualitat. Per això vull posar novament de manifest el meu compromís i el de tot l’Ajuntament per continuar fent de Gavà una ciutat educadora. Per això hem posat en marxa una campanya amb un lema tan evident com ESCOLES DE GAVÀ, CLAR QUE SÍ.


L’educació transmet valors essencials per a la nostra societat, i un dels més rellevants és la PAU. Defensar la pau és defensar els principis democràtics, la convivència, les llibertats, la vida. I defensar la legalitat internacional, el diàleg i la diplomàcia. Per això Gavà rebutja la guerra provocada pel govern rus amb la seva invasió injustificada d’Ucraïna, un conflicte que pot tenir greus conseqüències i que cal aturar. NO A LA GUERRA, SÍ A LA PAU.