Gavà

Qué pienso?

null Junts Fem Barri, Junts Fem Habitatge, Junts Fem Fira

La ciutat la fem i la vivim entre totes i totes. A Gavà, aquesta no és una frase feta; és una evidència. I aquests dies en tenim tres bons exemples.
 

El primer és Junts Fem Barri, un procés participatiu que dona veu a les veïnes i veïns per decidir com millorar l’espai públic que ens envolta i vetllar per la seva qualitat. Per això totes les persones de Gavà més grans de 16 anys poden proposar actuacions, prioritzar-les i fer-les realitat.
Enguany la dotació econòmica de Junts Fem Barri augmenta respecte edicions anteriors i arriba als 600.000 euros. És una prova clara del nostre compromís i de la voluntat d’escoltar i traduir les decisions de la ciutadania en avenços concrets i tangibles. Us animo a participar-hi. La vostra implicació és la que fa Gavà cada dia millor.
Otro avance concreto y tangible son los 136 pisos públicos que se están ultimando en el barrio de Can Ribes, y para los que ya se ha abierto el proceso para presentar las solicitudes. El acceso a la vivienda es un derecho básico, y es prioritario garantizarlo. Para hacer de Gavà una ciudad más cohesionada y con oportunidades para todas y todos. Para favorecer que todo el mundo pueda desarrollar su proyecto de vida y nadie tenga que irse de Gavà.


Se trata de viviendas sostenibles, tanto por su integración ejemplar en el entorno natural como por la implementación de sistemas innovadores de eficiencia energética. Y viviendas inclusivas, adaptables y diseñadas con perspectiva de género.


Junts fem barri, junts fem habitatge, i junts farem la Fira d’Espàrrecs. Ara sí, torna la Fira. I ho fa celebrant 90 anys de vida! És l’esdeveniment més nostre, el més arrelat, un símbol de la nostra identitat. I aquesta edició n’és una mostra evident.
La Fira serà el punt àlgid de Temps d’Espàrrecs, que s’allargarà del 22 d’abril al 8 de maig i aplegarà fins a 90 activitats, una per cada espelma del pastís. És un gran repte i l’afrontem sumant esforços i amb l’orgull que compartim per la nostra ciutat, per la nostra terra. Temps d’Espàrrecs serà tradició agrícola i defensa de la pagesia i del Parc Agrari. Serà mirall del compromís amb el desenvolupament sostenible. Serà implicació del teixit associatiu amb la Mostra d’Entitats. Serà, evidentment, gastronomia per gaudir d’un producte excel·lent. I per viure Gavà com sabem fer-ho les gavanenques i els gavanencs.

Visca la Fira, i Visca Gavà!