Gavà

Qué pienso?

null Anys decisius (El Bruguers- juliol 2022)

 

Es compleixen tres anys de l’actual mandat municipal, i un any des que vaig tenir l’honor d’assumir l’Alcaldia: dotze mesos al servei dels veïns i les veïnes de Gavà. I tenim al davant tot un any fins al final de mandat.

 

Serà un període encara més intens en què hem de completar projectes i accions i fer front a les necessitats i les inquietuds dels gavanencs i les gavanenques. El context no és fàcil, i, després d’estar superant la pandèmia, estem patint les conseqüències derivades de la guerra injusta i injustificada de Putin a Ucraïna. Sembla que tindrem una tardor i un hivern complicats, però igual que ho vam fer, tots junts, en els pitjors moments, ara també estem preparades i preparats.

 

De la mateixa manera, estem a punt per impulsar l’evolució de Gavà per a la pròxima dècada. Per això hem aprovat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana 2030, el full de ruta que orienta l’estratègia de la ciutat i que recull les principals accions, projectes i objectius que fixem per a Gavà. Projectes que volen millorar la qualitat de l’espai públic i dels barris; dinamitzar l’economia i crear llocs de treball; protegir i assegurar el benestar, la igualtat i els drets bàsics de la ciutadania; preservar l’entorn per fer de Gavà un model de sostenibilitat; promoure habitatge assequible i dotar-nos de nous equipaments. Com els 136 pisos protegits al barri de Can Ribes que ben aviat estaran enllestits. I el tercer ambulatori, que ampliarà els serveis de salut a tota la ciutat. I la piscina pública descoberta, que ara impulsem definitivament i que construirem en l’entorn de Ca n’Horta.

 

Tenim una molt alta responsabilitat amb el futur. Transformar progressivament Gavà, millorar-la dia a dia: aquesta és la història de la ciutat. És el que hem fet, és el que hem fet bé, i el que seguirem fent amb la mirada i els requisits que els temps demanen. Atenent les necessitats de les persones i del territori. Anticipant-nos i tenint capacitat de reacció i, al mateix temps, marcant el rumb. Perquè les coses no surten per casualitat: és qüestió de model, de criteri i de tenir les idees clares. Tot i que hi hagi obstacles, cal saber resistir i avançar. Equilibri, sentit comú i responsabilitat cap als objectius de desenvolupament sostenible: aquesta és la fórmula.

 

El nostre valor més segur és Gavà. Per això, més que mai, cal remarcar la importància que la ciutat sigui un espai amb garanties, solvent i sòlid. Que posi les persones al davant i com a primera prioritat. I que tingui propostes, idees i certeses per mirar endavant amb confiança. En aquesta direcció estem treballant. I ho fem amb el factor més important, el que hi ha al darrere de tot i que dona sentit al que fem: la gent de Gavà.