Diades i celebracions d'entitats regionals

Les diades i les celebracions d'entitats regionals més importants són:

 

* Diada Bastonera: Organitzat pels  Bastoners de Gavà. Té lloc el primer dissabte de juny i compta amb la participació d'unes 10 colles convidades.

* Diada de la percussió – Més què Ritmes: Organitzat per l'Associació de Timbalers Sonaquetomba. Es realitza el 2n dissabte de juny, al parc de la Torre Lluc, festival que es consolida com a espai de difusió de la percussió al Baix Llobregat.

* Diada Castellera: Organitzat per la Colla Castellera de Gavà. Es realitza el 3r diumenge d'octubre, coincidint amb l'aniversari de la colla. Es convida a 2 o 3 colles més, a la plaça de J. Tarradellas.

* Plantada de bèsties de foc i correfoc de Festa Major: Organitza la Companyia General del Foc. Actes diversos que es realitzen el dissabte de festa major en les que el foc i la imatgeria de foc tenen el seu ingredient principal

* La Festa de les Falles: Organitza Casa València de Gavà. Tenen lloc al mes d'abril es realitza un seguit d'activitats per homenatjar, de la mateixa manera que al País Valencià, les Festes de Sant Josep.

* Festes del Pilar: Organitza la Casa de Aragón de Gavà, Viladecans y Castelldefels. Festes que comencen a finals de setembre i conclouen amb la celebració del dia del Pilar. Diverses activitats tradicionals i de dinamització.

* Dia d'Andalusia: Organitza les dues entitats regionals andaluses: Casa de Andalucía i l'Asociación Cultural Andaluza de Gavà. Es realitza a principis de març i es tracte d'una jornada de difusió dels balls tradicionals i mostra d'art folklòric andalús.

* La Romería de Gavà: Organitza l'Asociación Cultural Andaluza de Gavà. Es realitza a finals de maig. Des de la seu de l'entitat fins a la Sentiu, comitiva rociera amb cavalls i cotxes de cavalls, i misa rociera.