null Les dones en el món de la comunicació, protagonistes del 8M a Gavà

Sota el lema  “La nostra veu, sense límits! Hem d’aconseguir més!”  l’Ajuntament ha programat tot un seguit d’activitats al llarg del mes de març


L’Ajuntament de Gavà centra la celebració del Dia Internacional de les Dones en la comunicació i la tecnologia. Al voltant d’aquests àmbits s’han programat tot un seguit d’activitats diverses per debatre i reflexionar sobre el paper que tenen les dones.

La comunicació i la tecnologia estan dominades majoritàriament per homes. Tot i que les dones s’hi estan fent un espai, encara fa falta més lideratge femení. La tecnologia, el disseny de dispositius electrònics o videojocs, internet o les xarxes socials estan majoritàriament ocupats i dissenyats  per homes. Un fet que fa que es reprodueixin rols i estereotips sexistes i masclistes.

El món de la comunicació ha evolucionat i de forma positiva. "Les xarxes socials i altres mitjans de comunicació tenen molt a veure. Cada cop hi ha més dones comunicadores. I, encara que amb obstacles, s’han fet un espai o han creat de nous per generar el seu propi contingut" ha explicat l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia durant la roda de premsa de presentació de la campanya.

Per Badia "cal reconèixer aquestes dones que han trencat barreres en uns camps decidits, gestionats, estructurats i visibilitzats per homes. Dones que ocupen el lloc que es mereixen per capacitat, per talent i per justícia".

Sota el lema "La nostra veu, sense límits! Hem d'aconseguir més! versaran les diferents activitats programdes. L'alcaldessa ha afirmat que "volem donar veu a totes aquelles dones que tenen alguna cosa a dir. Sense límits perquè sovint ens trobem que ens retallen allò que diem, que se'ns interpresta de forma errònia. De vegades, nosaltres mateixes ens posem límits per no cridar l'atenció. Hem de perdre la por, poder dir el que volem i promocionar a totes aquelles dones que comuiquen i arriben a tothom".  

Activitats 8M

La programació entorn del Dia Internacional de les Dones s’iniciarà el pròxim 5 de març. Durant un mes es podrà participar de propostes diverses, amb la implicació de les Biblioteques, els centres educatius i entitats de la ciutat que s’han volgut sumar a aquesta commemoració.

Dijous 7 de març a les 18 hores, a l’Espai Maragall, serà l’escenari del  reconeixement que es farà a algunes de les dones referents a la nostra ciutat que en el seu dia a dia treballen en el món de la comunicació. Periodistes, gamers, youtubers, influencers, instagramers, il·lustradores i productores audiovisuals locals seran les protagonistes.

L’acte central de la programació serà el divendres 8 de març, a la plaça Major, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. Seguidament, tindrà lloc una cercavila feminista que sortirà de la plaça Major per anar fins a l’estació de Gavà. Es tracta, "d'una proposta diferent, amb reivindicacions de les dones, de la nostra posició i del nostre espai dins la societat" ha explicat la tienenta d'alcaldessa de l'Àmbit d'Igualtat, Alba Riba. Un cop a l'estació, les persones que vulguin es desplaçaran a Barcelona per assistir a la manifestació del 8M.

Riba també ha destacat "la implicació de les entitats veïnals, com és el cas de l'associació de Can Trias que té programades activitats tots els dissabtes de març entorn les polítiques feministes i  la figura de la dona en la nostra societat".

La programació del 8M es complementa amb contacontes, tallers, exposicions, conferències, debats, i accions de sensibilització. Tot plegat, activitats diverses i obertes a tothom.

D'altra banda, el tradicional sopar de dones, es trasllada de data. Per primer cop, es farà emmarcat en el programa de la Festa Major de Sant Pere.

Programació 8M 2024