null Una app on persones amb necessitats connecten amb joves oferint-los habitatge guanya el Gavà Talent a les Aules 2024

Prop de 450 estudiants de secundària de la ciutat han participat en aquesta iniciativa de foment de l’emprenedoria impulsada per l’Ajuntament de Gavà


El Gavà Talent a les Aules 2024, el concurs promogut per l’Ajuntament de Gavà amb l’objectiu  de fomentar la cultura emprenedora entre l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat ja té guanyadors. S’han conegut després que els 10 equips finalistes –entre els 160 inicials- exposessin els seus projectes a la Gala de cloenda celebrada a l’Espai Maragall.

Un acte presidit per l’alcaldessa, Gemma Badia, que va voler felicitar tot l’alumnat finalista. “Sou 20 alumnes, dels 320 inicials, que avui arribeu a la final. Ja us podeu donar tots i totes per premiats. Heu fet un treball ingent, heu après com és de complicat ser emprenedors i emprenedor, però això no us ha de desaminar. Si no ho intenteu, mai no ho podreu aconseguir, i si no ho aconseguiu a la primera, no defalliu”, els va dir.

L’alcaldessa també va tenir paraules d’agraïment per a les empreses col·laboradores i especialment a les mentores: “Heu posat temps, pedagogia, eines i exemple acompanyant l’alumnat en aquesta experiència”.

Els premiats

“WIN-WIN” s’ha erigit en idea vencedora. Es tracta d’una APP que connecta a persones amb discapacitat física motora amb joves universitaris, oferint-los el seu habitatge a canvi d’ajuda en el dia a dia, com poden ser les tasques de la llar, anar a comprar o sortir a passejar. Un projecte desenvolupat per les estudiants de 4t d’ESO de l’Institut El Calamot,  Laia Mogino i Maria Alonso, que han tingut com a mentors a Mónica Galera i a David Valero de Valero’s Sabateries.

Les estudiants s’emporten així el primer premi – patrocinat per Lipotrue-: un viatge de 5 dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, HP, Meta, Salesforce  o la Universitat de Stanford, entre d’altres. A més, l'alcaldessa va anunciar que l'Ajuntament estudiarà la implementació de la iniciativa. 

El premi al segon millor projecte ha estat per a les alumnes de l’Institut Escola Gavà Mar Laura Hidalgo i  Uma Tejerino pel seu projecte “LAUM”. Amb Rut Malràs d’Els Menuts de la Pineda com a mentora, han presentat un bolígraf intel·ligent que corregeix l’ortografia mentre s’escriu tot connectat a una app. El seu premi: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes, patrocinat per Barnasud i Lipotec.

S’han atorgat tres tercers premis. Han estat per “Tripterest” – una xarxa social per a viatges, presentat per Clara Juvè i Irene Culebras de l’Institut Bruguers -, “Ecomototaxi”- un servei de transport de taxi individual en moto, creat per Lydia Serrano i Nacho Caparrós del Col·legi Sagrada Família - i “GoodGradesOnly” – una app per a estudiants presentada per Iria Vera i Ana Navas del Col·legi Sagrat Cor -. Aquest reconeixement consisteix en un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day i patrocinat per  Air-Val i Carhaus.

Abans de revelar els guanyadors, tots els finalistes han rebut un diploma i han escoltat la xerrada motivadora  de Xavier Torras, director de Comunicació de Roca.

Els mentors i mentores que han acompanyat i ajudat els estudiants aportant els seus coneixements i experiència, provenen de les empreses Lipotrue, Barnasud, Carhaus, Lipotec, AirVal International, Smart Group, Mar de Pins, Valero’s Sabateries, Vida Mejor Inmobiliaria i Els Menuts de la Pineda.

En aquesta edició, Gavà ha tornat a  acollir  el seu propi programa separat de Viladecans després de 8 edicions conjuntes. La decisió reflecteix el compromís del municipi per fomentar la cultura emprenedora i oferir una plataforma exclusiva per als joves de la ciutat.

La iniciativa, dirigida per Talent Factory, ha comptat amb grans col·laboradors: Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, l'AMB, Inserta (Fundación ONCE), ROCA, Mobile World Capital Barcelona, Aigües de Barcelona, Esade, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Amada, García Faura, Secot, Asencat, Innobaix, Península, Founder Institute, DFactory, Consorci de la Zona Franca de Barcelona i les universitats UB, UAB, UPC i UPF, entre d'altres.