null Els mercats municipals de Gavà oferiran nous serveis digitals i més facilitats a la clientela

  • Una plataforma de venda online i vehicles elèctrics per a la distribució de mercaderies seran les primeres accions per modernitzar els mercats i fer-los més sostenibles i competitius 
  • La iniciativa suposa una inversió de 125.000 euros finançats amb els fons europeus Next Generation


Els mercats municipals de Gavà, Mercat del Centre i MercaGavà, faran un pas més per adaptar-se a les necessitats actuals i futures de la ciutadania. Serà a través del projecte “Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible”, impulsat per la Diputació de Barcelona amb una dotació de 124.513 euros provinents del fons Next Generation EU.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha explicat que “el que volem és revitalitzar i millorar la competitivitat dels mercats municipals, apropant-los al públic consumidor i consolidant el seu paper com a servei públic accessible, sostenible, de proximitat i promotor d’un consum responsable i saludable”. Per Badia “es tracta de potenciar el comerç dels mercats, el comerç fresc, que la ciutadania participi i compri ens aquests equipaments”.

Per això, es posen en marxa nous serveis i que s’articulen al voltant de quatre eixos:  la transformació digital i formació, la distribució urbana de mercaderies, la sostenibilitat i l’economia circular i el foment del relleu generacional

Les primeres accions  veuran la llum el mes de juny. El Mercat del Centre oferirà una plataforma Marketplace. El projecte contempla el disseny i posada en funcionament de l’espai de venda en línia, la incorporació dels productes de les parades a aquesta plataforma i el servei de suport telefònic i manteniment del servei per un any.

També a partir del mes de juny, els mercats municipals es dotaran de dos vehicles de distribució de mercaderies  zero emissions. Seran tipus tricicles elèctrics amb compartiment de càrrega controlada i d’us compartit entre el Mercat del Centre i MercaGavà. Segons Gemma Badia “aquest servei facilitarà a les persones que no viu al centre de Gavà, i que vol consumir els productes que ofereixen els mercats, comprin a través d’internet i rebin la compra a casa”.

El regidor de Comerç, Mercats i Turisme, Isidre Casas ha manifestat que “amb les diferents iniciatives que es posaran en marxa, donem eines als paradistes per potenciar els mercats. Considero que podrem donar un pas quantitatiu i qualitatiu a tots dos equipaments”.

Aquesta no serà l’única acció que compartiran els dos mercats municipals de Gavà. Altres actuacions que permetran oferir més i millors serveis a la ciutadania i que es desenvoluparan abans que acabi l’any són:

  • Instal·lació d’armaris multi temperatura per la recollida de comandes en espais públics del mercat fora de l’horari habitual del mercat municipal. La clientela  podrà recollir les comandes tant del servei d’enviament a domicili com d’altres serveis de missatgeria.
  • Campanya per reduir el consum d’envasos d’un sol ús, substituint-los per altres materials més sostenibles i reutilitzables.
  • Campanya comercial de foment del comerç de proximitat destacant el seu paper com a dinamitzador urbà i en la reducció de l’impacte ambiental de les activitats comercials fomentant la proximitat.
  • Formació als paradistes, parant especial atenció en la gestió, el  màrqueting i les tecnologies.
  • Servei d’acompanyament i enllaç entre persones cedents de negocis viables i persones disposades a donar-los-hi continuïtat, a través del programa Reempresa de la Diputació.

Finalment, a MercaGavà s’instal·larà una doble porta de vidre millorant l’eficiència energètica de l’edifici, evitant les pèrdues de temperatura cada cop que s’obre l’accés. La intervenció es farà a l’accés ubicat a la plaça Catalunya.