null Ja es coneixen els 10 projectes finalistes del Gavà Talent a les Aules

  • Prop de 450 estudiants de secundària de la ciutat participen en el concurs de foment de la cultura emprenedora

  • Aquest any,  l'Ajuntament de Gavà impulsa el projecte de forma individual


Avui s’ha inaugurat oficialment l’edició 2024 del Gavà Talent a les Aules, la iniciativa impulsada per l'Ajuntament que promou en format de concurs la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundària.  

En aquesta edició, Gavà acull el seu propi programa després de 8 edicions conjuntes amb Viladecans. L’alcaldessa Gemma Badia ha destacat que “enguany tornem al orígens. El 2013 vam ser pioners en convocar la primera edició amb el nom de Gavà Talent Factory per fomentar la cultura emprenedora i oferir una plataforma als joves de la ciutat”.

Una altra novetat d’aquest Gavà Talent a les Aules, és que l’alumnat ja ha rebut les formacions a les aules i ha presentat les seves memòries de negoci abans de l’acte de presentació d’avui. En total són 10 projectes finalistes, dels 157 presentats

A l’acte inaugural, celebrat aquest matí a l’Espai Maragall, Badia ha felicitat els equips seleccionats i ha encoratjat a aquells que no han estat escollits a continuar. “No us desanimeu, heu de lluitar i treballar per tirar endavant el vostre projecte emprenedor. Vosaltres heu decidit estudiar aquesta matèria i ho heu d’aprofitar”, ha afirmat.

La sessió ha comptat amb l’assistència d’estudiants i professors dels nou centres educatius participants, així com de representants de les empreses mentores i col·laboradores. L’alcaldessa ha agraït “la implicació i acompanyament de totes les institucions i empreses col·laboradores per fer realitat aquet projecte”.

L'acte ha comptat amb la participació d’un jove emprenedor d'èxit, Álvaro Pintado, CEO i fundador d’hello.app, qui ha compartit la seva experiència i ha volgut motivar els i les joves a perseguir els seus somnis.

Fases del projecte

Durant la fase de formació prèvia, en la qual han participat prop de 450 estudiants, els joves i les joves han rebut sessions formatives en els mateixos centres educatius aplicant el Business Model Canvas, un sistema amb el qual han après a validar idees de negoci i detectar punts d'innovació i millora d’aquestes.

Posteriorment, els interessats en participar (en equips de dos) han presentat les memòries de les seves idees, un total de 161, d’on han sortit els 10 finalistes anunciats en l’acte d’avui.

Finalistes

  • Eduarda Gruber i Gemma Galvan CEFP Núria amb el projecte “Tractament de fòbies” un projecte que tracta les fòbies amb realitat augmentada.
  • Marc Guardia i Christian Belio del col·legi Immaculada Concepció pel projecte “Healthy Bites”, una empresa que dissenya menús personalitzats segons les necessitats dels esportistes.
  • Lydia Serrano i Nacho Caparrós del col·legi Sagrada Família amb la iniciativa “Ecomototaxi”, un servei individual de transport amb motos elèctriques.
  • Ana Navás i Iria Vera del col·legi Sagrat Cor amb la proposta “GoodGradesOnly” una APP d’estudis focalitzada ena judar a organitzar el temps d’estudi i proporcionar recursos per reduir l’ansietat i frustració.
  • Lucas Rodríguez i Daniel Rodríguez del col·legi Sant Pedro amb “Worksafe”, una APP, psicòleg virtual per a persones que pateixen bullying o bé risc d’exclusió social.
  • Marcos Carona i Noa Aguilera del col·legi Santo Ángel amb el projecte “Vazar”, un marketlace per fomentar la compra de productes dels comerços locals.
  • Clara Juvé i Irene Culebras de l’Institut Bruguers amb “Tripterest”, una APP per compartir els teus viatges amb recomanacions perquè les persones viatgeres puguin inspirar-se a l’hora de planificar una ruta o viatge.
  • Laia Mogino i Maria Alonso amb la iniciativa “Win-win”, una APP per quadrar persones amb diversitat funcional per compartir habitatge a canvi d’ajuda.
  • Marta Bals i Nerea Bals de l’Institut El Calamot amb el projecte “Zen Teel Toolkit”. Es tracta d’un kit per ajudar a les persones que sofreixen ansietat per falta d’organització del treball.
  • Laura Hidalgo i Uma Tejerina de l’Institut Escola Gavà-Mar amb la proposta “Laum-El bolígraf intel·ligent”, un bolígraf que corregeix les faltes d’ortografia mentre escrius.


Els 10 equips finalistes passaran ara a la fase de mentoratge, on comptaran amb el suport d'empresaris i empresàries locals per desenvolupar la seva idea i elaborar el pla d'empresa que hauran de presentar a la gran final, que se celebrarà a finals del mes de maig.

Els mentors i mentores d'aquesta edició, que acompanyaran i ajudaran als estudiants aportant els seus coneixements i experiència, provenen de les empreses Lipotrue, Barnasud, Carhaus, Lipotec, AirVal International, Smart Group, Mar de Pins, Valero’s Sabateries, Vida Mejor Inmobiliària i Els Menuts de la Pineda.

Els premis

A més de tot l'aprenentatge adquirit durant el programa, els millors projectes s'emportaran importants premis.

El primer premi consisteix en un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, HP, Meta o la Universitat de Standford, entre d'altres.

El segon premi consisteix en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses com B-Central i Finnova o el Google Atelier.

Finalment, es concedirà un tercer premi, batejat com a Barcelona Entrepreneur Day, que consisteix en un dia de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com el Pier1, DFactory, Roca Barcelona Gallery i el Supercomputer Center.

Col·laborant en la promoció de l'esperit emprenedor

Gavà Talent a les Aules, dirigit per Talent Factory, compta amb grans col·laboradors com són l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa,  Acció, de la Generalitat; Diputació de Barcelona; AMB; Inserta (Fundación ONCE); ROCA; Mobile World Capital Barcelona, Aigües de Barcelona, Esade, Consell Comarcal del Baix Llobregat; Amada; García Faura; SECOT; ASENCAT; Innobaix; Peninsula; Founder Institute; DFactory; Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i les universitats UB, UAB, UPC i UPF, entre altres.