null Tot a punt per a la Festa Major de Sant Nicasi, que obre la porta del Nadal a Gavà


Gavà ja es troba immersa en  la Festa Major de Sant Nicasi amb una programació que sumarà nous atractius per gaudir la ciutat durant les festes.

Dijous, diada de Sant Nicasi es farà l’ofici solemne i posterior repartiment de panets a la parròquia de Sant Nicasi, i tindrà lloc una nova edició de la Trobada de Puntaires.

A partir de divendres, al Bosc Encantat i a la ciutat engalanada de Nadal, s’hi afegiran el Mercat de Sant Nicasi a la Rambla i el Mercat d’Art Jove a la plaça Batista i Roca, juntament amb activitats com la Cercavila Xerinolis, concerts a diferents espais, exposicions i propostes a la Unió de Cooperadors.

El mateix divendres s’obrirà el nou Gavà Nadal Park, ubicat a la plaça Francesc Macià fins al 7 de gener, que ofereix atraccions per als més petits amb elements característics d’aquestes dates.

La festivitat de Sant Nicasi serà el pròleg a una agenda de Nadal plena de propostes per a tots els públics, amb un gran protagonisme de les entitats i associacions comercials de Gavà.

Seran dies intensos i de molta festa com la que oferirà la nit de Cap d'Any el grup Mala Vida al parc de la Torre Lluc. I també d’esdeveniments estrella, com el Campament Reial o l'esperada arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient a la platja i posterior recepció a la plaça de Jaume Balmes, punt de partida de la Cavalcada. (Consulteu programació completa aquí)

 

Reforç del control dels accessos al Bosc encantat i al nucli urbà

Per facilitar la mobilitat i l’accessibilitat i fluïdesa del trànsit, l’Ajuntament de Gavà reforça el dispositiu especial iniciat el 24 de novembre. Així, es fa  especial atenció al Bosc Encantat, amb les intervencions següents:

  • Reordenació i gestió de les cues amb suport d’auxiliars de seguretat.
  • Senyalització del temps d’espera aproximat per accedir al recinte.
  • Indicació de tancament de la cua quan s’assoleixi el límit de disponibilitat d’aforament respecte a l'horari de tancament.

També es reforça el dispositiu de gestió del trànsit, per facilitar l’accés dels vehicles dels veïns al nucli urbà i evitar el pas de vehicles de fora de Gavà. Hi haurà dos perímetres de restricció controlats per la Policia Municipal:

  • Anella interior (àrea més propera al Bosc): només es permet el pas a garatges, vehicles de serveis i vehicles amb abonament als pàrquings municipals.
  • Anella exterior: només es permetrà l’accés a residents i serveis.

Aparcaments i transport públic

També es millorarà la senyalització i els itineraris d’accés als tres aparcaments gratuïts que s’han habilitat:

  • Esplanada del Cementiri (av. Joan Carles I).
  • Esplanada de Ca n'Horta, amb accés/sortida per la C-245, km 4,9.
  • Esplanada del carrer de Girona, darrere de l’estació de RENFE.

Des de l’Ajuntament es recorda als visitants forans que la millor manera d’arribar a la ciutat és en transport públic.