null L’actor Luis Zahera, pregoner de Festes de Sant Pere 2023

  • El programa amplia les activitats per a tots els públics, amb un gran pes de les musicals i més propostes a Gavà Mar
  • Sidecars i OBK seran els protagonistes dels grans concerts de la Festa Major


La Festa Major de Sant Pere arribarà a Gavà del 28 de juny al 2 de juliol. La programació,  elaborada amb la participació i implicació de les entitats locals, amplia les activitats respecte l’any passat amb propostes musicals, artístiques, lúdiques, de cultura popular i tradicional, a més de familiars i infantils, per al jovent i per a la gent gran.  

L’alcaldessa en funcions de Gavà, Gemma Badia, ha presentat avui unes festes que donaran oficialment el tret de sortida amb un pregoner de luxe: l’actor Luis Zahera. L’intèrpret, guanyador de dos Goyas per El Reino i As Bestas, donarà la benvinguda a la Festa Major i presentarà el seu espectacle “Chungo”, que pròximament portarà a Gavà.

Gemma Badia ha explicat que “seran unes festes que contempla molta activitat musical, múltiples propostes encapçalades per Sidecars i OBK, amb què volem arribar a tots els públics. A més de l’àmplia oferta musical, la cultura popular també serà un dels eixos de la nostra Festa Major, així com activitats per a infants i per a la gent gran”.

L’alcaldessa ha remarcat que la Festa Major de Sant Pere també serà un exemple de diversitat i respecte en coincidir amb la programació “Gavà amb Orgull”, i ha fet una crida a “passar-ho molt bé, a trobar-nos als carrers i gaudir d’una festa de tots i de totes des de la convivència i el civisme”.

    

 

La música, element protagonista

Els caps de cartell interpretaran els seus èxits a la plaça de Francesc Macià: Sidecars (divendres 30, 23.45 h) i OBK (dissabte 1, 23 h).

El parc de la Torre Lluc acollirà els concerts d’Hotel Cochambre (dia 28, 21.15 h) i Tela Marinera, així com la cantada d’havaneres que posarà el punt final a la Festa Major de la mà de Gats Vells (dia 2, 22.30 h).

Les propostes musicals no acaben aquí. Les nits del cap de setmana, la pista de Can Tintorer acollirà el cicle de concerts de l’Escena Local Musical, amb diferents bandes i formacions de Gavà.  Tampoc hi faltarà el concert tribut, enguany amb The Show Must Go On, que portarà els grans èxits de Queen, ni el concert familiar, amb Dàmaris Gelabert que celebra els 25 anys de carrera.

També en l’apartat musical, el grup local Cash Caravan actuarà abans i després del Castell de Focs a la platja de divendres 30, mentre que  Julieta serà el cap de cartell de la segona edició del Gavà Beach Festival, també a Gavà Mar.

El Gremi de Restauració de Gavà també s’unirà a la festa amb una nova edició del Bars & Rumba, amb concerts a les terrasses d’alguns dels establiments associats.

Aparador de la cultura popular

La  cultura popular i tradicional serà molt present a la Festa Major amb el preludi de la Trobada de gegants diumenge 25, tal com ha destacat la tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Ester Zamorano. “La Festa Major estarà farcida de propostes de qualitat per a tots es públics, de petits a grans, perquè tothom hi pugui participar”, ha afirmat.

Enguany, el Brumot, el lleó de la Companyia General del Foc que treu foc pels queixals, serà el gran protagonista amb motiu dels seus 25 anys. Ho serà tant a la plantada de dracs i bèsties de Foc com, evidentment, als Correfocs, que aniran precedits de la tabalada.

L’Ofici del Patró amb les interpretacions de la Coral Sellarès, la Diada Castellera, la Cercavila Xerinolis, les Matinades dels Grallers l’Anguila, la Trobada de Puntaires, les mostres de cases regionals, junt amb l’Envelat -on de la mà de l’Esbart Brugués es ballaran els tradicionals balls de festa major-, seran altres de les activitats que se succeiran durant els quatre dies de Festa.

 

Festes orgulloses

La Festa Major també encabeix la programació “Gavà amb Orgull”, on destaca la celebració de la Festa Multicolor, la segona fira LGTB de Gavà, divendres 30. Organitzada per la Comissió LGTB de Gavà amb la col·laboració de l’Ajuntament i entitats i artistes locals,

La regidora delegada de polítiques d'Igualtat i LGTBI, Alba Riba, destaca com, des de l'Ajuntament “s'ha volgut aprofitar la coincidència de la celebració de l'Orgull LGTBI amb la Festa Major per crear espais inclusius i respectuosos amb aquesta comunitat. Per això, es donarà continuïtat a celebracions com la Fira Multicolor, però també hi haurà novetats, com la Cursa de Talons, oberta a tothom”.

La Festa es distribuirà en tres blocs: l’artístic- amb paradetes d’art i pinta-cares drag queen-, d’entreteniment –amb concert, dj’s, performances, estand on autores i autores de llibres de temàtica LGTB podran vendre i signar les seves obres, i una exposició-, i el bloc gastronòmic.

“Gavà amb Orgull” també inclourà l’Impro show Orgull LGTB, espectacle d’improvisació còmica, també el dia 30, així com l’Holly LGTB de la mà dels Castellers de Gavà, el matí de diumenge 2.

Cinema, exposicions, dansa i pintura, propostes per a la gent gran i per als més petits, i competicions esportives completaran unes festes de Sant Pere que també inclouran una nova edició del Phonofestival –el festival de cultura urbana- i activitats a la Unió de Cooperadors, al Museu i al Parc Arqueològic  Mines de Gavà.

El cartell

El cartell de la Festa Major de Sant Pere 2023 trasllada el dinamisme i la gran varietat d’activitats que la caracteritzen, a través del color i les formes. En definitiva, moviment i colors, en representació també d’una festa diversa.

 

Programa