null Gemma Badia: “Hem assegurat la pau acústica pels veïns i veïnes de Gavà”

• La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una visita avui a Gavà, ha afirmat que la configuració actual de pistes segregades està plenament garantida • Durant la seva estada, la ministra ha anunciat que Gavà tindrà una segona estació de RENFE de la línia R2


L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez han abordat avui diferents temes en el decurs de la visita institucional de la ministra a la ciutat. Un dels punts tractats ha estat la situació i perspectives de l’aeroport de Barcelona-El Prat.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que “l’opció de pistes independents està totalment descartada. Per la tranquil·litat dels nostres veïns i veïnes, vull deixar molt clar i de manera ferma que aquesta opció no està damunt la taula, i l’operativa de pistes segregades està plenament garantida. La pau acústica de la nostra ciutat és clau i, per tant, en cap moment discutirem cap altra oferta”.    

Per la seva banda, Sánchez també ho ha deixat clar “com a ministra i com a veïna de Gavà vull dissipar qualsevol sospita. No tornarem a les pistes independents. L’ampliació de l’aeroport s’ha de fer blindant la configuració actual de pistes segregades, sistema que he defensat com a alcaldessa i que continuo defensant com a ministra”.

 

Nova estació de RENFE a Gavà

Raquel Sánchez ha anunciat la construcció de la nova estació de Rodalies a Gavà entre Gavà i Castelldefels per on passa les línies R2 i R2 Sud. En concret se situarà en la zona de la futura transformació de Gavà, entre Ca n’Horta i el Tanatori. La titular del Mitma ha manifestat que “en poques setmanes es presentarà l’estudi funcional d’arquitectura i que la redacció del projecte constructiu es licitarà abans de l’estiu de 2023”. La nova estació donarà resposta a les noves necessitats i millorarà el servei de Rodalies a Gavà, tant per les àrees actuals i futures d’activitat econòmica com de cara al futur desenvolupament progressiu de la ciutat.

Durant la seva visita Raquel Sánchez s’ha reunit amb Gemma Badia i ha mantingut una reunió de treball amb l’equip del govern municipal. Entre les qüestions abordades, s’ha fet un repàs dels fons Next Generation, als quals està optant l’Ajuntament de Gavà, i de les accions de rehabilitació d’habitatge que s’estan finançant amb fons europeus gestionats pel Ministeri i amb les quals s’estan fent campanyes informatives des de l’Ajuntament.