null Gavà ultima preparatius per acollir la trobada de referència sobre economia circular

La 5a Jornada de debat i experiències “Por una Economía Circular i Competitiva” tindrà lloc els propers 1 i 2 de juny en format presencial i virtual. Les inscripcions i la programació ja estan disponibles al web porunaeconomiacircular.es


 

L'aposta de Gavà per l'economia circular és un compromís rellevant, present i necessari i així ho materialitza, també, amb la celebració de la 5a edició de la Jornada “Por una Economía Circular i Competitiva”.

La trobada referent en sostenibilitat econòmica, urbana i territorial, amb abast nacional i internacional, té com a objectiu aquest any tangibilitzar resultats i obtenir impactes de les actuacions implementades amb anterioritat. En definitiva, evidenciar l‟avenç que han suposat les mesures adoptades.

Com a novetat, es farà en dues sessions, 1 i 2 de juny, i en un doble format: presencial, a Auditori Espai Maragall de la ciutat, i virtual. Els temes referents a economia circular ocuparan l'agenda del primer dia, mentre que el segon centrarà la seva atenció en els projectes europeus, aprofitant que Gavà n'està executant dos: URBACT (Biocanteens) i UIA (Gàvius).

Les i els participants podran conèixer les darreres tendències i casos d'èxit en economia circular i projectes europeus. A més, es compartiran experiències sobre la implantació d'estratègies innovadores per accelerar la transició circular en àmbits com ara la gestió de l'aigua, els residus, la construcció sostenible i la moda.

El punt de trobada d'empreses, administracions i experts nacionals i internacionals, que busca donar un impuls més gran a l'economia circular, entesa com la clau de desenvolupament econòmic i social de segle XXI, evidencia el paper del món local en la transició cap al nou model econòmic, així com la necessària col·laboració publicoprivada. Servirà, a més, per demostrar que la millora dels resultats econòmics i empresarials pot anar unida a l'aprofitament màxim dels recursos i al mínim impacte ambiental i social.

Perspectiva local, nacional i internacional

La generació d'economies verdes i circulars són elements clau sobre els quals articular les noves polítiques mediambientals, i així es plasma en la programació completa que presenta la Jornada.

A més d’una taula rodona sobre transició energètica i reptes de futur per a les administracions públiques, també es tractaran estratègies d’èxit circular, de ciutats com Manchester i Sevilla.

Junt amb altres iniciatives i emmarcada a les Round tables, Gavà, ciutat amfitriona, donarà a conèixer projectes que encara amb èxit, com la xarxa Biocanteens, que garanteix la distribució de menjars escolars sostenibles, o l'assistent virtual Gàvius, que permetrà sol·licitar i tramitar ajudes socials des del mòbil.

La Jornada també servirà per potenciar espais com el HUB Eccus. liderat per Gavà i integrat per entitats també representades a les sessions, com els Ajuntaments de Sevilla, Riba-Roja del Túria, Sant Cugat o Gijón i entitats com Aigües de Barcelona. Persegueix, entre altres objectius, l’intercanvi de coneixements i oportunitats de negoci per a la implantació de models circulars des d’un prisma innovador de sostenibilitat econòmica, social i ambiental i de foment de l’ocupació verda. Tot això, alineat amb l'Agenda 2030.

Finalment, i des d'una perspectiva internacional, també es tractaran el present i el futur dels projectes europeus, així com les properes iniciatives finançades per la Unió Europea en el nou marc plurianual.

Inscripcions obertes

Des del web oficial de la trobada ja es pot fer efectiva la inscripció, a més de consultar el programa complet d'aquesta edició i recursos d'interès d'anteriors Jornades.

 

Descarrega nota