null L’alcaldessa Gemma Badia demana la implicació ciutadana per abordar la remodelació de l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya

. El procés participatiu dona el tret de sortida al projecte, que compta amb una primera inversió de 2,5 milions d’euros . Fins al 26 de novembre, la ciutadania podrà fer arribar les seves propostes per convertir l’eix urbà en un espai més còmode, amable i de més qualitat


 

L’alcaldessa de Gavà Gemma Badia va presentar ahir el procés participatiu “Millorem l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya”, que té l’objectiu d’implicar la ciutadania en la definició del projecte de remodelació integral del principal eix urbà del nord de la ciutat.

Davant d’una setantena de veïns i veïnes, l’alcaldessa va donar el tret de sortida “ a una intervenció molt important per a un espai molt important. Ho és per densitat de població, per la connexió que genera entre barris a sud i a nord, per la seva zona comercial... Volem que sigui encara millor, més amable, més vivible i que fomenti la convivència”.

Segons Gemma Badia, una intervenció integral que respongui les expectatives de la ciutadania necessita les seves aportacions i implicació. “Volem que sigueu vosaltres, els veïns i les veïnes que ens digueu com us agradaria que sigui aquest espai per treure-li el màxim profit. Per això, posem en marxa un procés de participació per recollir el màxim nombre de propostes, de la diversitat més gran possible”, els va dir.

L’alcaldessa va afegir que “aquest serà un procés transparent, podreu veure les propostes que hi ha i fins on arriben” i va deixar palès el seu compromís “que valorarem una a una totes les opinions, perquè és així com estem fent i volem fer Gavà, des de la proximitat, des del diàleg, des de la suma d’idees”.

La renovació de l’avinguda de l’Eramprunyà i la plaça Catalunya compta amb una primera inversió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de 2,5 milions d’euros. L’objectiu és abordar una reforma integral que dinamitzin les activitats que acull aquest espai, que millori la convivència dels diferents usos i faci un salt qualitatiu en l’espai públic. Un projecte amb perspectiva de futur i perquè la seva transformació doni resposta a la ciutadania actual i a les generacions futures.

Es desenvoluparà en diferents etapes:

  1. Avinguda de l’Eramprunyà, entre Joan I i Rafael Casanova.
  2. Avinguda de l’Eramprunyà, entre Rafael Casanova i plaça de Catalunya
  3. Plaça de Catalunya i tram de l’avinguda fins a la Rambla.
  4. Entorn de l’avinguda i de la plaça

 

Procés participatiu

Fins al 26 de novembre, s’estableixen diferents canals perquè la ciutadania pugui fer arribar propostes que abastin el conjunt de la intervenció, relacionades amb la mobilitat, l’accessibilitat, la neteja i el manteniment, les zones verdes, els equipaments, la recollida de residus i el mobiliari urbà. També idees per reactivar el comerç i millorar la seguretat i la convivència.

Aquests canals són:

- Dissabte 6 de novembre, a les 10:30 h

- Dimarts 16 de novembre, a les 18 h

- També es farà un itinerari participatiu jove, amb alumnat de l’INS Bruguers (delegats i delegades de classe), dijous 18 de novembre, a les 11.50h.

  • Informadors a peu de carrer, del 8 al 13 de novembre:

- De dilluns a divendres, de 9 a 15h i de 15:30 a 20:30 h

- Dissabte, de 9 a 15 h.