null Pere Rivas, nou Inspector cap de la Policia Municipal de Gavà

Fins ara era al capdavant de la Comissaria de districte dels Mossos d’Esquadra a Castelldefels i durant tres anys va ser responsable de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial de Gavà


 

Pere Rivas ha pres possessió com a nou cap de la Policia Municipal de Gavà, després de guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Gemma Badia ha mantingut aquesta tarda una reunió de treball amb el nou responsable policial, prèvia a una visita a la Comissaria de la Policia Local on ha estat presentat al conjunt del cos.

Segons Badia, amb la incorporació de Pere Rivas “mantenim l’aposta que fem des de l’Ajuntament per la seguretat, deixant enrere etapes de suplències o interinitats. És una persona amb una experiència de comandament important i amb capacitat de lideratge, un punt afegit a l’hora de tenir una Policia, a banda d’orgànicament jerarquitzada, motivada i cohesionada”.

L’arribada de Rivas s’emmarca en una ampliació progressiva de la plantilla policial. “Continuarem endavant amb els processos de selecció que resten d’agents, de sergents i de caporals perquè volem una Policia Municipal reforçada i que la ciutadania se senti més i més segura”, ha afirmat l’alcaldessa.

Rivas, de 52 anys, va iniciar la seva trajectòria a la Unitat de Patrulles de Barcelona. Arriba a la Policia Municipal de Gavà procedent de la comissaria de districte dels Mossos de d’Esquadra a Castelldefels, on des de 2012 ha estat Cap. De 2009 a 2012 havia estat Cap de la Unitat de seguretat ciutadana a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Gavà.

Anteriorment havia exercit a la Unitat de seguretat ciutadana CD Viladecans (2007-2009), a la Unitat de seguretat ciutadana Sarrià Sant Gervasi (2006-2007) i l’Àrea Regional de Trànsit Regió Metropolitana Sud, entre altres destinacions.

És graduat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. També té formació en lideratge i cohesió de grups, en investigació criminal, seguretat ciutadana i educació vial. De 2000 a 2004 va exercir de docent a l’Escola de Policia de Catalunya. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la medalla de bronze al mèrit professional per la Policia Local de Castelldefels i pel Cos de Mossos d’Esquadra, els anys 2016 i 2017 respectivament.