null Més mesures per fomentar l’ocupació i reactivar l’activitat econòmica

• El servei local d'ocupació de Gavà estrena nou canal de Whatsapp per rebre ofertes de feina i cursos de formació • L’Ajuntament ja ha destinat 382.000 euros en ajudes a petites empreses i autònoms que més han patit les conseqüències de la COVID-19


L’Ajuntament de Gavà acaba de llançar un nou servei d’avisos de formacions i ofertes de treball per WhatsApp. La iniciativa, que ha funcionat en proves durant l’estiu per crear una base de dades de persones interessades, arrenca ara amb força aquesta tardor, un dels moments de l'any més interessants per a la cerca de feina. Actualment, ja compta amb més de 140 subscriptors/es.

 

L’alcaldessa Gemma Badia ha conegut avui els detalls de la iniciativa en el decurs d’una visita al Centre de Serveis a l’Ocupació Rosa Luxemburg, que des de l’any 2019, orienta professionalment i facilita l’accés laboral a persones en situació d’atur o que volen millorar la seva ocupabilitat. En el decurs de 2021, el CSO ha gestionat més de 185 ofertes de feina. Badia ha explicat que «es tracta d’un servei d’informació d’ocupació a través de Whatsapp. Mitjançant aquest servei, les ofertes arriben a la persona que està cercant feina. És important perquè permet actuar de manera molt proactiva. Implica, d’una banda, la participació de les empreses que fan l’oferta de treball i, d’altra banda, la implicació d’aquella persona que està cercant feina i que està en un moment en el què necessita poder accedir a aquestes ofertes i fer-ho d’una manera fàcil». L’alcaldessa ha destacat que «és important que hi hagi aquest servei en un moment tan complex com ara, un moment de recuperació en què necessitem que la nostra societat torni a reprendre aquesta activitat laboral».


A qui s’adreça i com subscriure’s

Encara que està pensat per a persones en situació d’atur, amb estudis o sense que volen millorar la seva situació laboral, també s’adreça a aquelles que necessitin formar-se per augmentar els seus coneixements. En aquest sentit, s’envien cada dimarts les formacions i cada dijous les noves ofertes d’ocupació.

Les persones interessades a rebre els avisos (funciona mitjançant llista de difusió) només cal que accedeixin al web de Gavà Impulsa fent clic aquí https://bit.ly/MésInfoServeiWhatsApp i completar un senzill formulari i acceptar la política de privacitat.

És un servei totalment gratuït i no requereix requisits per subscriure’s. A més, en qualsevol moment poden donar-se de baixa.


Les empreses, comerços i restaurants de la ciutat interessats en què la seva oferta de feina surti en aquest servei, poden comunicar-la directament al Centre de Serveis a l’Ocupació – Rosa Luxemburg de Gavà (CSO). A partir d’aquest moment, el CSO les tramita perquè siguin visibles a la xarxa Xaloc i, posteriorment, les envia per WhatsApp.

 

Suport a empreses i persones emprenedores

L’alcaldessa també ha visitat avui el Centre de Serveis a l’Empresa. Ubicat al carrer del Progrés, esdevé l’equipament municipal de referència de les polítiques adreçades al teixit empresarial i a les persones emprenedores de Gavà. El seu principal objectiu és donar suport a les empreses existents a Gavà, afavorir la creació de noves i ajudar-les a ser més competitives.

Des de l’esclat de la pandèmia el CSE ha gestionat les ajudes que ha posat en marxa l’Ajuntament de Gavà per ajudar petites empreses i autònoms més perjudicats per les restriccions establertes per les autoritats sanitàries.

Un suport econòmic per un import de 382.000 euros que ha impactat en més de 500 negocis de la ciutat en 2 convocatòries

La primera convocatòria d’ajudes va ser destinada a persones treballadores autònomes i a micropimes de Gavà obligades a suspendre la seva activitat, totalment o parcialment, a causa de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19 el març de 2020. Es van atorgar 240.000 euros que es van distribuir en 400 ajudes de 600 euros.

La segona convocatòria es va adreçar a empreses i persones treballadores autònomes de Gavà amb establiment obert al públic a la ciutat i que es van veure afectats per un tancament total o parcial de la seva activitat arran de les mesures en matèria de salut pública marcada per la Generalitat l’octubre de 2020. En aquest cas, es van concedir 142 ajudes de 1.000 euros, configurant una xifra global de 142.000 euros.