null Ampliació de la zona peatonal als voltants de l’escola Immaculada Concepció

Aquesta és una de les mesures implementades per l’Ajuntament per garantir la seguretat i facilitar les entrades i sortides dels nens i nenes i la presència de les famílies entorn els centres escolars


L’Ajuntament de Gavà continua treballant en la implantació de diferents mesures per assegurar un entorn segur i saludable als voltants dels centres escolars del municipi. Accions que amb l’actual situació, derivada de la Covid-19, es fan més necessàries que mai. En aquest sentit, a l’inici del curs escolar es va realitzar la senyalització horitzontal per garantir les distàncies socials en els accessos de tots els centres educatius.

 

La darrera de les actuacions implementades per garantir la seguretat, facilitar l’entrada i sortida dels nens i nenes de l’escola i la presència de les famílies, a més de crear espais més amables i saludables, es porta a terme aquesta setmana entorn del col·legi Immaculada Concepció. En aquesta zona es realitza el canvi de secció al carrer Àngela Roca i al carrer Castelldefels, entre el carrer de la Riera de les Parets i el carrer Àngela Roca. L’actuació contempla l’ampliació de la zona peatonal entre l’accés de l’escola i la plaça de l’Església. Així mateix, s’habiliten carrils de servei a ambdós costats de la calçada que possibilitaran comptar amb 30 m2 més d’espai per a vianants adjacent a la vorera.

 

L’actuació als voltants del col·legi Immaculada Concepció tindrà lloc dimecres 20 i dijous 21 d’aquest mes de gener amb la realització de la senyalització horitzontal i abalisament.

 

 

Altres actuacions

 

En aquest curs escolar també s’han implementat altres iniciatives que prioritzen espais per la comunitat educativa amb la creació de nous espais segurs per a vianants. Així, el passat mes de novembre es va portar a terme un canvi important a l’avinguda de les Bòbiles, on només es pot circular en sentit de baixada entre el carrer Santa Teresa i l’avinguda de Joan Carles I. El seu objectiu ha estat eliminar l’estacionament en doble filera en les hores d’entrada i sortida del col·legi Santo Ángel. Una acció que ha permès millorar la seguretat viària de l’entorn escolar i minimitzar les molèsties en les persones que resideixen a la zona.

 

Durant aquest curs també s’ha implementat el tall dels carrers Riera de les Parets (entorn Immaculada Concepció) i Mare de Déu de Montserrat (al voltant de l’escola Santo Àngel) en horari d’entrada i sortida dels alumnes. Aquests es sumen als que ja es fan al carrer Santa Teresa (Sagrat Cor) i al carrer Montflorit (Sant Pedro).

 

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat sota el lema “Fes Teu el Carrer” s’han posat en pràctica diferents proves pilot de tall d’un carrer proper a un centre educatiu. Algunes d’aquestes experiències s’han traduït en peatonalització del carrer o en tancament definitiu al trànsit per garantir la seguretat, la mobilitat i guanyar espai per la comunitat educativa.

És el cas del carrer de l’Àngel, entorn l’escola Salvador Lluch, que el 2016 es va peatonalitzar entre els carrers de Sant Joan i de Mare de Déu de Montserrat, i el carrer Llançà, als voltants de la llar d’infants Gimbebé, que es va tancar al trànsit el 2018 i es va reurbanitzar al 2019. A més, el 2017 es van canviar els sentits circulatoris (espina de peix) en l’àmbit de l’ Institut Escola Gavà Mar, pacificant el trànsit del carrer.

D’altra banda, el 2017, entorn el col·legi Immaculada Concepció es va vianalitzar de forma temporal el carril mar de la plaça de l’Església.

Una altra prova pilot es va realitzar entorn de l'escola l’Eramprunyà. El desembre de 2019, durant la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que es va aprofitar per tancar al trànsit el carrer Sant Isidre, entre la plaça Catalunya i el carrer Antoni Gaudí. Els resultats van ser positius, però per la seva ubicació i circulació, aquesta zona presenta una complexitat diferent del carrer de l’Àngel, i és cert tanmateix que la pèrdua de places d’aparcament és el principal hàndicap que existeix. Tot i això, s’estan estudiant altres alternatives i valorant possibilitats tant als voltants del col·legi l’Eramprunyà com entorn d’altres escoles del municipi.

Totes aquestes mesures es complementen amb els controls per part d’agents de la Policia Municipal, agents cívics i voluntaris a les entrades i sortides dels centres per garantir la seguretat dels nens i nenes i les famílies.