null L'Ajuntament envia mascaretes a tots els nens i nenes de Gavà de 4 a 12 anys

. 4.700 infants rebran a casa mascaretes higièniques reutilitzables . L’entrega es fa de forma individual i a domicili, per correu postal


L’Ajuntament de Gavà ha començat a enviar avui per correu postal un total de 4.680 mascaretes per als nens i nenes del municipi amb edats compreses entre els 4 i els 12 anys.

 

Es tracta de mascaretes higièniques reutilitzables, de diferents talles i colors, que es poden rentar fins a 146 vegades. El repartiment es fa de forma individual, a les bústies de les llars dels nens i nenes, segons dades extretes del cens municipal.

 

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa “és contribuir que els infants puguin sortir al carrer i jugar amb els seus amics, és a dir, reprendre de mica en mica la normalitat amb la màxima protecció. Però sempre, com fem els grans, respectant les mesures establertes i fent cas dels consells dels pares o de les persones que els cuiden”.

 

L’alcaldessa ha afegit que aquest és un reconeixement més a la bona actitud dels nens i nenes de Gavà durant l’estat d’alarma. “Aquestes setmanes, els més petits i petites han estat uns veritables herois i heroïnes. Per això els vam voler fer arribar un diploma com agraïment al seu bon comportament. Ho segueixen fent molt bé i estan molt conscienciats. Els vull enviar molta força i dir-los que els necessitem per sortir d’aquesta situació”.

 

L’alcaldessa trasllada aquestes paraules d’agraïment als infants, així com la crida a seguir complint totes les indicacions establertes per les autoritats sanitàries, en una carta que acompanya la mascareta. En aquest escrit, també els recorda l’enllaç on poden aconseguir el diploma de superherois o superheroïnes si encara no el tenen.

 

Al dors de la carta s’explica com usar la mascareta de forma correcta, sempre sota la supervisió d’una persona adulta, així com les instruccions de rentada, assecat, emmagatzematge i posterior eliminació.

 

A més s’insisteix que l’ús de la mascareta no és suficient per evitar la propagació del coronavirus. I què és del tot imprescindible que en les sortides guardin la distància social i segueixin fil per randa les mesures de seguretat i d’higiene establertes, com ara rentar-se sovint i correctament les mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, i sortir en els horaris permesos i sempre acompanyats del pare o la mare. Una mesura que, amb l’entrada dilluns a la fase 1, s’ha flexibilitzat. Ara es permeten sortides amb infants en grups de fins a 10 persones i sense límit si conviuen al mateix domicili.