null L’Ajuntament de Gavà atorga noves ajudes adreçades a autònoms i empreses amb establiment obert a la ciutat i que s'han vist afectats per les darreres mesures de contenció de la Covid-19

Subvencions de 1.000 euros per empreses i autònoms amb establiment obert al públic afectades per un tancament total o quasi total de la seva activitat degut a les mesures per a la contenció de la Covid-19


El passat dissabte es va obrir la nova convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà amb establiments oberts al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat a conseqüència de les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.

Es tracta de subvencions de 1.000 euros, complementàries als ajuts establerts per altres administracions. Aquests ajuts, s’atorgaran en ordre d’arribada de les sol·licituds que compleixin amb els requisits establerts, fins a exhaurir la partida inicialment prevista de 300.000 euros.

L’objectiu d’aquesta subvenció és que les persones treballadores autònomes i empreses, que tinguin un establiment obert al públic a Gavà i que s’han vist afectades per un tancament total o quasi total de la seva activitat, durant un mínim de 15 dies, puguin fer front a les despeses de manteniment i reactivació del seu negoci, com ara el pagament de lloguer o hipoteca, préstecs, assegurances, subministraments bàsics, mesures aplicades per al comerç en línia o mesures de prevenció preses.

 

Qui es podrà beneficiar?

Es podran beneficiar d’aquest ajut les persones físiques autònomes o jurídiques (societats mercantils, laborals i cooperatives) amb establiment obert al públic a la ciutat de Gavà, d’alta i degudament regularitzat, que s’han vist afectades per un tancament total o quasi total de la seva activitat, durant un mínim de 15 dies, com a conseqüència de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya (DOGC 8248, 16/10/20) i les subsegüents normatives vinculades,amb un màxim de 50 treballadors/es i haver patit una reducció del 50% en el volum d’operacions del mes de novembre de l’exercici actual, en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior, com a conseqüència dels efectes de la Covid-19.

Les persones beneficiàries de la subvenció hauran de mantenir en funcionament l’activitat durant un termini mínim de sis mesos des de l’endemà de la resolució d’atorgament de la mateixa. Per altra banda, hauran de col·laborar amb l’administració en les actuacions de comprovació i disposar de la documentació justificativa durant un període de sis anys.

La sol·licitud es podrà fer fins al 15 de febrer de 2021 i només per mitjans electrònics a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà. Per fer el tràmit cal disposar de certificat digital o IDCat Mòbil.

D’altra banda, s’han organitzat dues sessions informatives virtuals dimarts 22 de desembre a les 15.30 i 16.30 on s’explicarà els principals trets de la convocatòria i el procediment de sol·licitud. Les persones interessades poden remetre els seus dubtes al Centre de Serveis a l'Empresa al telèfon 93 633 34 50 o al correu electrònic cse@gava.cat