null El Ple aprova noves mesures fiscals per incentivar la restauració i el comerç

. Llum verda a l’exempció de les taxes d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants durant el 2021 . S’aprova una rebaixa del 50% de l’IBI a propietaris de locals que rebaixin un 50% o més el preu del lloguer a establiments comercials i de serveis afectats per les restriccions derivades de la pandèmia


El Ple Municipal ha formalitzat avui l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants durant el 2021. Es prorroga així la mesura fiscal que va entrar en vigor coincidint amb el confinament per pal·liar les conseqüències econòmiques el tancament parcial o total d’aquestes activitats per evitar la propagació de la COVID.

L’exempció de la taxa, contemplada al Pressupost municipal de 2021 aprovat el 17 de novembre pel Plenari, suposarà un estalvi per al sector de la restauració d’uns 95.000 euros, i s’afegeix a altres línies d’ajudes i accions per a la reactivació del sector, juntament amb el comercial i petites empreses i professionals autònoms, que s’ha vist greument afectada la seva activitat professional per les restriccions derivades de l’emergència sanitària.

Incentiu a la rebaixa del preu del lloguer de locals

No és aquesta l’única mesura fiscal aprovada avui pel Plenari per contribuir a la recuperació de l’economia local. En el marc de l’aprovació inicial de les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions per donar suport i fomentar la realització de determinades activitats i actuacions d’àmbit social, s’ha donat llum verda a una rebaixa del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a propietaris de locals que rebaixin el preu de lloguer a activitats comercials o de serveis afectats per la crisi de la COVID-19. Per acollir-se a aquest incentiu, caldrà que es rebaixi el preu de l’arrendament un mínim del 50%, durant 6 mesos i fins al 31 de desembre de 2021.

 

Nova línia d’ajuts

Aquestes mesures fiscals aprovades avui pel Ple Municipal, s’afegeixen a la convocatòria, abans que acabi l’any, d’una nova convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent, com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica decretades per la Generalitat.

La nova línia d’ajuts donarà continuïtat a la convocatòria que es va obrir el passat mes de juny, amb una partida de 300.000 euros, per a ajudes de 600 euros a autònoms i micropimes que van veure total o parcialment aturada l’activitat amb motiu de l’Estat d’Alarma. Fins ara s’han aprovat 395 sol·licituds de les 472 rebudes, i s’han abonat 309 ajuts. El crèdit restant es destinarà a aquesta nova convocatòria que es preveu inicialment sobre 70.000 euros.