null Raquel Sánchez: “Reitero el meu suport a la pagesia i continuaré reivindicant les actuacions necessàries per garantir el seu futur”

L’alcaldessa de Gavà ha fet aquestes declaracions en el marc de la signatura del conveni amb la cooperativa Agropecuària per a la promoció i defensa de la pagesia


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella han signat aquest migdia el conveni de col·laboració per a la promoció i defensa de la pagesia com un dels actius econòmics del municipi.

 

En el marc d’aquest acte, Sánchez ha afirmat que “reitero el meu suport a la pagesia local, continuaré prioritzant i reivindicant aquelles actuacions necessàries per Gavà que han de garantir el futur i la continuïtat de l’activitat agrícola”.

 

Per l’alcaldessa “la pagesia necessita el suport institucional per garantir la supervivència d’una activitat complexa, que està patint els efectes del canvi climàtic i unes tempestes que es produeixen més sovint i amb una major intensitat”. És per això que “cal abordar amb el sector i de la mà d’altres administracions aquestes actuacions per garantir que aquesta activitat econòmica sigui productiva i sostenible per la gent que s’hi dedica”.

 

De la seva banda, el president de la cooperativa Agropecuària, Josep Pañella coincideix en la necessitat de dur a terme aquestes actuacions necessàries per al sector. Pañella ha assegurat que “les intervencions s’han de fer ja, no podem esperar més, calen solucions immediates per assegurar l’activitat agrícola i assegurar la celebració de la Fira d’Espàrrecs. Nosaltres seguirem treballant i lluitant per mantenir-la, perquè no la volem perdre”.

 

El conveni signat avui té per objecte formalitzar un instrument permanent de suport al conjunt de les activitats i programes que l’Agropecuària desenvolupa en el municipi. L’acord estableix la concessió d’un ajut de 34.000 euros per finançar les activitats, actuacions i programes que la cooperativa desenvolupa de forma directa o indirecta. Principalment, es destinarà a la dotació d’infraestructures i/o recursos materials o tècnics necessaris amb la finalitat de garantir el futur de l’agricultura en la nostra zona agrícola. Així mateix, es destinaran recursos a potenciar el cultiu tant de l’espàrrec com del calçot de Gavà.

 

L’Ajuntament de Gavà i l’Agropecuària col·laboren periòdicament en el foment de l’activitat agrícola, així com en la realització de la Mostra Agrícola de la Fira d’Espàrrecs que enguany, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar en el seu format de fira presencial. I, cada any poc abans de la celebració del certamen Ajuntament i Agropecuària formalitzen un conveni. Enguany, totes dues parts han acordat dedicar la subvenció, que fins ara es destinava a l’organització de la Fira, a altres necessitats que han sorgit arran de la crisis sanitària, i poder així establir estratègies conjuntes per promoure el producte local.

 

L’acord contempla la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar amb l’Agropecuària en el manteniment i la dotació de materials o infraestructures necessàries per garantir que el cultiu de l’espàrrec i el calçot es pugui dur a terme. Aquest punt es concreta en una desbrossadora per al manteniment dels marges dels camins d’accés als camps, una autobomba i la compra de llavors d’espàrrecs per al replantament i reposició.

 

De la seva banda, la cooperativa Agropecuària està obligada a la realització de les actuacions esmentades així com l’aportació del personal i la maquinària necessària per a la correcta execució de les activitats i programes.