null L'Ajuntament proporciona mascaretes transparents al professorat dels centres educatius de Gavà

La utilització d’aquest mascaretes facilitarà la comprensió a l’alumnat, especialment a estudiants amb deficiència auditiva i també estudiants nouvinguts . Les mascaretes es faran arribar a primària i secundària dels centres públics, concertats i privats


L’Ajuntament de Gavà ha començat a enviar als centres educatius mascaretes transparents higièniques que seran distribuïdes entre el professorat de primària i secundària de tots els centres escolars de la ciutat, públics, concertats i privats.

 

Es tracta de mascaretes certificades segons la norma UNE-0065, reutilitzables i que es poden rentar fins a 45 vegades. La seva utilització per part dels docents afavorirà la comunicació amb l’alumnat, per persones nouvingudes i especialment amb els nens i nenes amb deficiència auditiva, que podran llegir els llavis i veure la vocalització i entendre molt millor allò que el professor o professora explica a classe.

La utilització de mascaretes transparents era una mancança que existia des que es va iniciar el curs escolar el passat 14 de setembre. Diferents entitats que treballen amb col·lectius de persones sordes demanaven la seva utilització per tal d’evitar situacions d’estrès, ansietat o aïllament d’aquells alumnes amb dificultats per poder-se comunicar amb l’entorn.

 

Davant d’aquesta necessitat, i conscient de la importància que té la comunicació amb els alumnes, l’Ajuntament de Gavà ha decidit distribuir mascaretes transparents higièniques a tots les professors i professores del centres escolars de la ciutat. En total es facilitaran prop d’un miler d’unitats. Cal especificar que aquest material no es farà a les llars d’infants ni escoles bressol atès que al tractar-se de mascaretes higièniques no es poden fer servir per la proximitat dels docents amb els infants, que en aquesta etapa no utilitzen mascaretes.

 

La mascareta va acompanyada d’una carta on l’alcaldessa trasllada al professorat el seu agraïment per la tasca que estan desenvolupant i la seva adaptació a la nova situació a causa de la Covid-19, i els encoratja a seguir complint totes les indicacions establertes per les autoritats sanitàries. El mateix escrit inclou les explicacions sobre com usar la mascareta de forma correcta, així com les instruccions de rentada, assecat, emmagatzematge i posterior eliminació.