null L’Ajuntament de Gavà reforça les mesures de control i higiene i aplica restriccions per evitar la propagació de la Covid-19

El comitè d’emergències ha acordat intensificar la vigilància en els indrets de la ciutat on es registra una major afluència de persones Es tanquen les pistes esportives a l’aire lliure i les àrees de jocs infantils. Es reforça el control d’aforaments a mercats i altres instal·lacions municipals El govern municipal fa una crida a la màxima responsabilitat de la ciutadania per seguir les mesures de protecció i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles


Davant l’increment de casos de coronavirus que s’està registrant a diferents punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i atenent les darreres decisions preses per la Generalitat, el comitè d’emergències COVID-19 de l’Ajuntament de Gavà, presidit per l’alcaldessa Raquel Sánchez, ha acordat reforçar les accions de control per prevenir els contagis.

En primer lloc, i donat el caràcter comunitari que està caracteritzant l’augment de casos en diferents indrets, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i actuï amb màxima responsabilitat i prudència. En aquest sentit, es posa l’accent en la necessitat de restringir el màxim possible l’activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles, quedant-se a casa el màxim possible. I al mateix temps, seguir estrictament i en tot moment les mesures i recomanacions de seguretat establertes per les autoritats sanitàries:

 

  • Ús constant i correcte de la mascareta: a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal.
  • Respectar el màxim possible la distància física de seguretat entre persones: mínim 1,5 metres.
  • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o gel hidroalcohòlic.
  • Evitar les aglomeracions i les reunions de més de 10 persones,

 

L’Ajuntament fa una apel·lació especial a les persones més joves per tal que siguin especialment curoses en el compliment d’aquestes mesures, especialment quan facin trobades amb amics o en les activitats d’oci compartit.

 

Reforç del control policial i tasques de desinfecció i neteja

Per garantir el compliment dels requeriments sanitaris, la Policia Municipal està intensificant la vigilància en aquells espais de la via pública on es pot produir una major concentració de persones. En aquest sentit, es reforcen els controls de les terrasses de bars i restaurants, mercat setmanal dels dimarts i zones comercials. També s’està portant a terme una campanya específica en els indrets amb més concentració de joves, com són parcs, places o pistes esportives a l’aire lliure, i de manera específica en horari nocturn.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que en cas que detectin situacions flagrants d’incompliment de les recomanacions de seguretat, contactin amb la Policia Local, a través del telèfon 932639140 o de l’app de seguretat ciutadana.

Per la seva banda, l’empresa municipal PRESEC manté el reforç de les tasques de neteja i desinfecció diària dels espais públics més concorreguts: entorn de centres sanitaris, residències de gent gran, mercats, parcs i places i jocs infantils. També manté les actuacions específiques a les àrees de contenidors, mobiliari urbà, escales i passamans.

Així mateix, l’Ajuntament amplia fins al mes de desembre el reforç de la neteja i desinfecció de l’interior dels mercats municipals amb intervencions que complementen les tasques diàries a càrrec de les respectives associacions de paradistes.

 

Mesures restrictives

D’altra banda, l’Ajuntament ha decidit tancar les pistes esportives a l’aire lliure i les zones de jocs infantils, atès que són espais susceptibles d’acumular presència de grups grans de persones sense mantenir la distància física de seguretat.

També es reforça el control de presència i aforament a MercaGavà com al Mercat del Centre, i a totes les instal·lacions i equipaments esportius, socials i culturals municipals que estan oberts.

 

A Gavà, banya’t en salut

Paral·lelament, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que tothom col·labori per garantir la màxima seguretat a la platja. Des de l’inici de la temporada d’estiu, s’han reforçat els serveis de seguretat i neteja, i s’han posat en marxa diferents mesures per controlar l’aforament i respectar la distància social.

L’última d’aquestes accions ha estat la posada en marxa d’un sistema de megafonia a tota la platja. S’emeten missatges informatius en català, castellà, anglès i francès per garantir el distanciament social i altres recomanacions.

Altres mesures són:

  • Dispositiu d’informadors-agents cívics que, de dilluns a diumenge, controlen l’aforament a la sorra i accessos i informen els banyistes de les mesures que cal adoptar davant l’emergència sanitària
  • Senyals i cartelleria amb les indicacions a seguir per gaudir de la platja de manera segura, que inclou la prohibició d’accedir a la platja en aquells trams on s’arribi al límit d’aforament.
  • Reforç del dispositiu estival de la Policia Municipal amb controls a la sorra i als carrers de Gavà Mar i un nou protocol d’actuació incidint en el control de l’aforament i de mesures de protecció personals.
  • Nous protocols d’intervenció dels serveis de salvament i socorrisme
  • Intensificació de les tasques de desinfecció i neteja de l’espai públic per part de l’empresa municipal PRESEC i AMB. L’Ajuntament ha incrementat un 35% els serveis habituals d’estiu amb la incorporació de més personal.
  • Més accions per una mobilitat sostenible, segura i saludable: senyalització horitzontal en voreres amb la recomanació de circular per la de la dreta; supressió de places d’aparcament lliure a l’av. Europa per ajustar l’oferta d’aparcament al nou aforament i ampliació de l’espai d’espera en els àmbits de les parades d’autobús, i reforç del servei de grua i implantació d’un dipòsit de vehicles auxiliar i temporal, per agilitzar la retirada de vehicles estacionats indegudament.

 

Situació a Gavà

En el marc del seguiment que s’està fent de l’evolució de la pandèmia, l'Ajuntament ha volgut confirmar la incidència de casos a Gavà a través del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Barcelona Sud i, d'acord amb la informació facilitada, fins al moment no s'ha registrat un increment significatiu. Concretament, de l'1 al 15 de juliol a Gavà s'han detectat 7 casos positius nous, que representa una baixa incidència de 15 casos per cada 100.000 habitants.

Tot i aquesta situació, l’Ajuntament manté l’alerta permanent sobre l’evolució de la malaltia a la ciutat i valorarà les mesures que calgui anar aplicant.